ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2017: Νέος πατέρας και υποψήφιος ο «αντιρρησίας» Μελ Γκίμπσον

Όσκαρ 2017: Νέος πατέρας και υποψήφιος ο «αντιρρησίας» Μελ Γκίμπσον

Η επάνοδος του στη βιομηχανία του θεάματος με τις ευλογίες της Ακαδημίας Κινηματογράφου δεν είναι η μόνη χαρούμενη είδηση στη ζωή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μέλ Γκίμπσον.

Ο Γκίμπσον είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία του Hacksaw Ridge που απέσπασε συνολικά έξι υποψηφιότητες αλλά από το Σάββατο είναι επιπλέον και νέος πατέρας.

Ο διάσημος ηθοποιός και η 20χρονη σύντροφός του Ρόζαλιντ Ρος καλωσόρισαν το αγοράκι τους σύμφωνα με ρεπορτάζ του Page Six. Οι ευτυχείς γονείς χάρισαν στο νεογέννητο γιό τους, που ζυγίζει περίπου 2,5 κιλά, το όνομα Λαρς Τζέραρντ Γκίμπσον.

"Είναι ενθουσιασμένοι και ο Λαρς είναι αξιολάτρευτος" δήλωσε μία πηγή στο περιοδικό People, που μετέδωσε πρώτο την είδηση. "Όλη η οικογένεια βρίσκεται κοντά στο νεογέννητο και την μητέρα και ο Μελ πετάει στο φεγγάρι. Ήδη έχουν πάει στο σπίτι τους και είναι υγιείς και πανευτυχείς". Αυτό είναι το πρώτο παιδί του ζευγαριού, που έχει κλείσει δύο χρόνια μαζί.

choice gibson annual rosalind awards arrive critics

Reuters

Ο Γκίπσον έχει επτά παιδιά με την πρώην σύζυγό του Ρόμπιν Μουρ και μία κόρη με την πρώην σύντροφό του Οκσάνα Γκριγκορίεβα.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση του ζευγαριού ήταν στις αρχές του χρόνου κατά την απονομή των Χρυσών Σφαιρών, όπου ο Μελ Γκίμπσον ήταν υποψήφιος για την ταινία Hacksaw Ridge.

Αντιρρησίας του Χόλιγουντ;

Πρόσφατα, στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, ο Μελ Γκίμπσον ήρθε ξανά μπροστά στον προβολέα. Μετά τα σκάνδαλα και τα δημόσια (αμφιλεγόμενα και αντισημιτικά) ξεσπάσματα του παρελθόντος, ο Αυστραλός καλλιτέχνης απόλαυσε δεκάλεπτο χειροκρότημα για την ταινία του που έκανε πρεμιέρα στη Μόστρα από μια αίθουσα κατάμεστη και όρθια προς τιμή του.

Σε αυτή ο Γκίμπσον διηγείται τη συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ενός αντιρρησία συνείδησης, του Desmond T. Doss. Στο έργο του Hacksaw Ridge ο Γκίμπσον αφηγείται την ιστορία αυτού του πασιφιστή γιατρού που παρά τις αντιπολεμικές του απόψεις βρέθηκε στην περίφημη μάχη της Οκινάουα στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αρνήθηκε να σκοτώσει οποιονδήποτε, έσωσε συμπολεμιστές του και, σε μια σπάνια στιγμή που δικαιώνει τους πραγματικούς ήρωες, κατέληξε με ειδικό μετάλλιο ανδρείας.

Οι πάντες έδειξαν να χαιρετούν με ενθουσιασμό την επιστροφή του Μελ Γκίμπσον στη μεγάλη οθόνη με τον ίδιο να απαντάει στην ερώτηση τι κρατάει από την εμπόλεμη σχέση του με το Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με μια λέξη. “Eπιβίωση”.

Περίπου δέκα χρόνια μετά την τελευταία του μεγάλη ταινία, το ιδιαίτερο Apocalypto, o Mελ Γκίμπσον επιστρέφει αλλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Deadline αφόπλισε ξανά ενάντια στα studio των Χόλιγουντ και τις πολύ λάθος (τουλάχιστον εισπρακτικά αν όχι και καλλιτεχνικά) επιλογές τους.

Bλέπω τι κάνουν και ξύνω το κεφάλι μου με απορία. Με μπερδεύουν. Σκορπίζουν τόσα χρήματα, αλλά βέβαια αν έκανα κι εγώ ένα απ' αυτά τα πράγματα με τις πράσινες οθόνες μπορεί να το έβλεπα διαφορετικά το θέμα. Δεν ξέρω” είπε σχολιάζοντας τα blockbuster της χρονιάς που το ένα μετά το άλλο καταστρέφονται στα ταμεία. “Όταν ξοδεύεις απίστευτα ποσά, 180 εκατομμύρια δολάρια και παραπάνω, δεν ξέρω πώς καταφέρνεις να έχεις και κέρδος, όταν τα μισά τα παίρνει ο έφορος και τ' άλλα μισά οι αιθουσάρχες. Πόσα ξόδεψαν για το ‘Batman v Superman’, απ' αυτά που είπαν; Κι είναι μια μαλακία”.

hacksaw

ΔΗΜΟΦΙΛΗ