ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ταινία το ανήθικο σκάνδαλο της Volkswagen από ΝτιΚάπριο και Paramount

Ταινία το ανήθικο σκάνδαλο της Volkswagen από ΝτιΚάπριο και Paramount
Andrew Burton / GETTY

H Paramount Picture και η εταιρεία παραγωγής του οικολόγου ακτιβιστή Λεονάρντο ΝτιΚάπριο Appian Way απέκτησαν τα πνευματικά δικαιώματα για να μεταφέρουν στον κινηματογράφο βιβλίο για το επιχειρηματικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τη γερμανική οικονομία.

Γραμμένο από τον δημοσιογράφο της New York Times, Jack Ewing, το βιβλίο θα είναι μια εκτενής έρευνα επάνω στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που συγκλόνισε την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά από 78 χρόνια υπεροχής.

Το ατιτλοφόρητο βιβλίο θα εκδώσει ο εκδοτικός οίκος Norton. Θα είναι μια λεπτομερής καταγραφή αλλά και μια εξονυχιστική έρευνα επάνω σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές απάτες της σύγχρονης ιστορίας που απειλεί να κλονίσει το σύνολο της γερμανικής βιομηχανίας, σχολιάζει το REUTERS.

Αναλυτές προβλέπουν πως το πραγματικό κόστος του θα ξεπεράσει κατά πολύ το ποσό των 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει προϋπολογίσει για κάλυψη η διεύθυνση της VW.

Η VW θα ανακαλέσει για επισκευή έως και 11 εκατ. αυτοκίνητα και βαν με παράνομα εγκατεστημένο λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων ρύπων. Το σκάνδαλο συνεχίζει να σπιλώνει το όνομα της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας και της σήμανσης που κάποτε ήταν εγγύηση ήθους και απόδοσης, του «Made in Germany».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ