ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

SAG Awards: Γιατί η Γουινόνα Ράιντερ έκανε αυτές τις γκριμάτσες;

SAG Awards: Γιατί η Γουινόνα Ράιντερ έκανε αυτές τις γκριμάτσες;

"Ω, νομίζω απλά δεν μπορούσε να ακούσει καθαρά όλα όσα καίρια έλεγε ο David" είπε ο πιτσιρικάς, συμπρωταγωνιστής της Γουινόνα Ράιντερ στο απίθανα hype τηλεοπτικό Stranger ThingsGaten Matarazzo στο ΤΜΖ δίνοντας τέλος σε ένα μυστήριο και μια στιγμή της  Ράϊντερ που χαρακτηρίστηκε από "ανθρώπινη και κανονική" ως μια "χαζομάρα επικού μεγέθους".

Αδυνατό να καταλάβω γιατί πολλοί χρήστες των social media βρήκαν τη Γουινόνα Ράϊντερ κάτι άλλο από κανονικά ενθουσιασμένη για τη βράβευση του τηλεοπτικού της comeback, όμως ο Matarazzo φρόντισε να σωπάσει όλους όσοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν κάπως τη μάνα της σειράς, Ράϊντερ.

Εννοείται ότι τo διαδίκτυο έκανε τη Ράϊντερ meme με μερικές από τις απόπειρες ερμηνείας των εκφράσεων της να έχουν γίνει viral γιατί είναι γκροτέσκες, αστείες ή και τα δύο.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Όλα όσα προσπαθούσε να ακούσει η Γουινόνα Ράϊντερ, όσα σημαντικά είπε ο David Harbour είναι αυτά

Θα δώσουμε καταφύγιο σε περιθωριακούς και άστεγους. Θα καταρρίψουμε τα ψέματα. Θα κυνηγήσουμε τους δαίμονες. Και όταν αντιμετωπίζουμε την υποκρισία και τη βία συγκεκριμένων ατόμων και θεσμών, όπως ο Jim Hopper” (ο χαρακτήρας που υποδύεται στη σειρά) “θα δώσουμε γροθιά στο πρόσωπο όσων επιχειρούν να καταστρέψουν τον αδύναμο, τον περιθωριοποιημένο, αυτόν που δεν έχει δικαιώματα. Και θα το κάνουμε με ψυχή, καρδιά και ευχαρίστηση...”.

Το Stranger Τhings του Netflix που παρουσιάζει μια ομάδα παιδιών στη δεκαετία του 1980 απέσπασε το βραβείο καλύτερης ομαδικής ερμηνείας σε δραματική τηλεοπτική σειρά. Η σειρά επιστρέφει στις οθόνες με το cast της να ζει τις καλύτερες μέρες του δείχνοντας το και όταν περνάς καλά δεν σε νοιάζει πόσο χαζός ή όχι θα μοιάζεις -αυτό το αφήνεις στους μίζερους.

https://www.instagram.com/p/p

Σε άλλα μέτωπα της showbiz

Δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου αποδοκίμασαν σήμερα την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Το συνδικάτο Directors Guild of America (DGA), που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των αμερικανών σκηνοθετών κινηματογράφου και τηλεόρασης, επέκρινε το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Το DGA πιστεύει βαθιά ότι οι καλλιτέχνες, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, τη θρησκεία τους ή το φύλο τους πρέπει να μπορούν να έρχονται στις ΗΠΑ για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους", δήλωσε. "Οι πολιτικές που το εμποδίζουν αυτό, χωρίς απαραίτητη σκέψη, πρέπει να ανησυχούν όσους είναι προσηλωμένοι στην τέχνη και στον κινηματογράφο. Οι ανοικτές καλλιτεχνικές ανταλλαγές είναι στο επίκεντρο αυτού που είμαστε, είναι αυτό για το οποίο μιλούν όλο και περισσότερο οι ταινίες και η τηλεόραση --ενότητα της ανθρωπότητας, υπέρβαση των συνόρων και των πολιτισμών", τόνισε το συνδικάτο.

Το SAG-AFTRA, ένα αμερικανικό συνδικάτο που εκπροσωπεί περισσότερους από 160.000 ηθοποιούς και κομπάρσους από όλο τον κόσμο, διακήρυξε την προσήλωσή του στην "ισότητα των ευκαιριών ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη χώρα γέννησης. Πρόκειται για μια παράλογη μεταναστευτική πολιτική και εμείς θα υποστηρίζουμε τους καλλιτέχνες μας σε μόνιμη βάση", επισήμανε, σύμφωνα με το περιοδικό Variety.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ