ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζον Λένον και Γιόκο Όνο ξανακάνουν ακτιβισμό στη μεγάλη οθόνη

Τζον Λένον και Γιόκο Όνο ξανακάνουν ακτιβισμό στη μεγάλη οθόνη

Είχαν μια σχέση ζωής και ένα δεσμό που ξεπερνούσε την κανονικότητα. Ακτιβιστές, πασιφιστές και καλλιτέχνες και οι δύο, όρισαν πέρα από τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες, ο καθένας από το μετερίζι του, και τώρα αυτή η σχέση θα ζωντανέψει στην μεγάλη οθόνη σε ένα κινηματογραφικό project που ενθουσίασε τους fan του διοπτροφόρου Σκαθαριού Τζον Λένον και της μούσας του, Γιόκο Όνο.

Στην προσωπική τους ζωή αλλά και τον ακτιβισμό τους κατά του πολέμου θα επικεντρωθεί η βιογραφική ταινία αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter.

Παραγωγοί της ταινίας θα είναι η Γιόκο Ονο και οι Μάϊκλ ντε Λούκα (Μichael De Luca), Τζος Μπρατμαν ( Josh Bratman) και Αντονι Μακάρτεν (Anthony McCarten) με τον τελευταίο να γράφει και το σενάριο.

Οπως δήλωσε ο Ντε Λούκα, γνωστός παραγωγός βραβευμένων ταινιών όπως Captain Phillips, Moneyball και The Social Network, η ταινία θα εστιάζει στην "ωριμότητα και σε αντίστοιχα θέματα αγάπης, θάρρους και του ακτιβισμού στις ΗΠΑ, με την πρόθεση να εμπνεύσει τη σημερινή νεολαία να αντιτάσσεται και να έχει μία καθαρή εικόνα του κόσμου που θέλει" αναφέρει το HR.

WAR OVER

Η ταινία δεν διεκδικεί πρωτιά στο θέμα καθώς έχουν γυριστεί στο παρελθόν και άλλες ταινίες για αυτή τη σχέση ζωής. Το 2009 το Nowhere Boy της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον αφηγήθηκε τις περιπέτειες ενός Λένον στα πρώτα χρόνια της ζωής του με τη Γιόκο Ονο να ήταν μια από τις παραγωγούς του εγχειρήματος.

Ακολούθησε το Chapter 27 του 2007 με θέμα την δολοφονία του από τον Μάρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ