ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάθιου Μακόναχι: «Ας αγκαλιάσουμε τον Τραμπ»

Μάθιου Μακόναχι: «Ας αγκαλιάσουμε τον Τραμπ»

Σε διαφορετική ρότα από τη Μέριλ Στριπ και πολλούς συναδέλφους του που πολεμούν τη ρητορική του Τραμπ, ο 47χρονος πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ Μάθιου Μακόναχι καλεί σε μια εκεχειρία ανάμεσα στην Tinseltown και τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Άντριου Μαρ ο Μακόναχι δίνει χείρα βοηθείας στον Ντόναλντ Τραμπ καλώντας τους συναδέλφους του να "αγκαλιάσουν και να σφίξουν το χέρι" του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε μιλώντας στο ΒΒC ότι η άνοδος του Τραμπ στην εξουσία ήταν η "πιο διχαστική εγκαθίδρυση" που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Αμερικής. Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή Άντριου Μαρ εάν ήρθε η ώρα η ελίτ του Χόλιγουντ να δώσει ένα περιθώριο στον Τραμπ ο ηθοποιός απάντησε:

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή τώρα, αυτός είναι ο Πρόεδρός μας".

Ο Μακόναχι βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία για την προώθηση της νέας του ταινίας Gold στην οποία υποδύεται έναν επιχειρηματία, ο οποίος ανακαλύπτει μία "φλέβα" πολύτιμων μετάλλων στην ζούγκλα της Ινδονησίας.

Ο χρυσοθήρας που αγάπησε

Βασισμένη στο σκάνδαλο της Bre-X Minerals Corporation που ξέσπασε το 1993, όταν η εταιρία δήλωσε πως έχει ανακαλύψει ένα τεράστιο κοίτασμα χρυσού στην Ινδονησία η ταινία πραγματεύεται τη φιλοδοξία, την εμπιστοσύνη, τη μέθη της επιτυχίας, την αλλοτρίωση από τον πλούτο, αλλά και την αγάπη. Όταν ο Μακόναχι διάβασε την αληθινή ιστορία του χρυσοθήρα Κένι Γουέλς εντυπωσιάστηκε.

gold final

Δεν είναι ένας τύπος που έχει προτεραιότητα, που του προσφέρεται το αμερικανικό όνειρο στο πιάτο. Θα κάνει τις απατεωνιές του, θα γλιστρήσει, θα βρει το δρόμο του και θα πετύχει από την πίσω πόρτα, θα κατεβεί από την καπνοδόχο. Έχει εννιά ζωές. Η ελαστικότητα, η γενναιότητα που έχει ένας τύπος σαν κι αυτόν είναι μοναδικές: ρουφάει κάθε στιγμή της ζωής σαν ένας μηχανισμός επιβίωσης και τελικά επιτυγχάνει σ’ αυτό που έχει θέσει ως στόχο. Είναι μια ιστορία που μου άρεσε. Ήθελα να παίξω αυτόν τον τύπο. Είμαι ο μόνος που μπορεί να παίξει αυτόν τον τύπο" είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ