ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Super Bowl: Δείτε τη Lady Gaga να μην κάνει πολιτική στο Χιούστον

Super Bowl: Δείτε τη Lady Gaga να μην κάνει πολιτική στο Χιούστον
REUTERS/Robert Seale

Mε εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις και όχι όσο πολιτικό τόνο είχε υποσχεθεί, η Lady Gaga εντυπωσίασε το Χιούστον στην εμφάνιση της στο 51o Super Bowl.

Ξεκινώντας με μια διασκευή του επιβλητικού This Land Is Your Land του Woody Guthrie από το 1944 η Gaga πέταξε πάνω από το στάδιο NRG με το κομμάτι να αφήνει κάποια υπονοούμενα πολιτικού λόγου (ήταν ένας ύμνος των καιρών που η Αμερική πάλευε για τα δικαιώματα των πολιτών, είναι ένα κομμάτι που αγαπάει να ερμηνεύει ο liberal Μπρους Σπίνγκστιν και πρόσφατα ακούστηκε στα αεροδρόμια των ΗΠΑ ως διαμαρτυρίας απέναντι στο προεδρικό ματαναστευτικό διάταγμα που διχάζει) ωστόσο τα περισσότερα media σχολίασαν ότι ήταν περισσότερο ένας "αντιπερισπασμός" και όχι μια πολιτική διαμαρτυρία με ουσία -κάτι που η ίδια είχε υποσχεθεί.

Ήταν βέβαια ένα κρίσιμο θέμα, μια καυτή πατάτα που πολλοί θέλησαν να αποτρέψουν. Πως είναι δυνατόν να επιτραπεί για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά τη Beyoncé να κάνει καλλιτέχνης πολιτική μέσα στο στάδιο που αγαπάει ολόκληρο το έθνος; Η Gaga φρόντισε να κάνει τόσα όσα για να αποφύγει τις αντιδράσεις και να κρατήσει χαρούμενους τους χορηγούς και τους οπαδούς του Super Bowl. Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για την εμφάνιση της στο ημίχρονο η Gaga είχε υποσχεθεί ένα θέαμα "βασισμένο στις αρχές της ανεκτικότητας και της ισότητας".

Τίποτε άλλο δεν είχε γίνει γνωστό με πολλούς να υποθέτουν ότι το μεγάλο της φινάλε θα ήταν το Bad Romance ή ότι θα εμφανιστεί μαζί με τη Beyoncé. Δεν συνέβη τίποτα από αυτά. Στη σκηνή που έμεινε διαβόητη μετά το ατύχημα της Τζάνετ Τζάκσον το 2004, τότε που το στήθος της αποκαλύφθηκε σε εκατομμύρια θεατών κατά λάθος, η Gaga επέλεξε να επικεντρωθεί στις δικές τις μεγαλύτερες επιτυχίες με κάποια διάσπαρτα μηνύματα "αποδοχής" αλλά δεν είπε κάτι ενάντια σε κάποιον.

Με τα περισσότερα κομμάτια από τις παλιές, εμπορικά επιτυχημένες δισκογραφικές δουλειές της (από το I'm On The Edge στο Pokerface αλλά και τον ύμνο των ΛΟΑΤ Born This Way η Gaga χάρισε πολλές στιγμές ιδανικές για memes και GIF σε μια προσπάθεια της να "δείξει ένα διαφορετικό κομμάτι της χώρας της για να δείξει ότι ότι οι καρδιές όλων είναι ίδιες".

Είμαστε εδώ για να σας κάνουμε να περάσετε καλά" είπε η Gaga που για τη Guardian στηρίχθηκε περισσότερο σε "παλιομοδίτικες υπερπαραγωγές" και όχι σε πύρινους λόγους.

2017 02 06T021047Z 1722938740 HT1ED26061J69 RTRMADP 3 NFL SUPERBOWL

"Ένα έθνος κάτω από ένα θεό, αδιαίρετο με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους" είπε στο τέλος της παράστασης στο μεγάλο τελικό του Super Bowl προτού πηδήξει στο κενό, στο κλείσιμο της εμφάνισης της. Ο Πρόεδρος της απόλαυσε το θέαμα. "Απολαύστε το Super Bowl και μετά συνεχίζουμε: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ" έγραψε στο Twitter ο Ντόναλτ Τραμπ.

Όλα για τη σημαία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ