ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To ΙΜDB γυρνάει την πλάτη του στα σινεφίλ troll

To ΙΜDB γυρνάει την πλάτη του στα σινεφίλ troll

Μετά από καταιγίδα παραπόνων για τις ερασιτεχνικές και αμφιλεγόμενες για την ακεραιότητα τους κριτικές που αναρτώνται από κάθε χρήστη του, η δημοφιλής ιστοσελίδα IMDB (Internet Movie Database) ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών της αλλά και τα message board της.

Η ιστοσελίδα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για κινηματογραφικές ταινίες, ηθοποιούς, τηλεοπτικά προγράμματα και video games, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών "δεν αποτελεί πλέον" χρήσιμο εργαλείο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πλειονότητα των χρηστών προτιμούν πλέον να συζητούν για ταινίες και ηθοποιούς μέσω των ιστοσελίδων του IMDB στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων δεν προσφέρει πλέον μια "θετική και χρήσιμη εμπειρία" για την πλειονότητα των χρηστών του.

Είναι αδύνατο να μην υποθέσεις ότι πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται η παντοδυναμία των troll που κάνουν το διαδίκτυο χωματερή.

Πρόσφατα η ταινία Suicide Squad είχε αξιολογηθεί από πολλούς χρήστες του IMDB με 10/10 πριν καν προβληθεί στις αίθουσες ενώ το ντοκιμαντέρ του Raoul Peck που διεκδικεί Όσκαρ, το I Am Not Your Negro, δέχθηκε εκατοντάδες αρνητικές ψήφους γιατί το θέμα του ενοχλεί την alt-right Αμερική.

imdb

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι χρήστες έχουν διορία 2 εβδομάδων προκειμένου να αρχειοθετήσουν τα μηνύματα ή τις πληροφορίες που θέλουν να κρατήσουν και να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας με άλλους χρήστες ώστε να μην χάσουν επαφή.

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων του IMDB θα τερματιστεί στις 20 Φεβρουαρίου οπότε και οι κακοπροαίρετοι χρήστες θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη δεξαμενή να απλώσουν την τοξικότητα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ