ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζακ Νίκολσον ένας Toni Erdmann που κάνει comeback

Ο Τζακ Νίκολσον ένας Toni Erdmann που κάνει comeback

Heeeere's Jack! H επιστροφή του μεγάλου ερμηνευτή του Χόλιγουντ, Τζακ Νίκολσον, στη μεγάλη οθόνη είναι έτσι και αλλιώς μεγάλη είδηση, το ότι γίνεται όμως με όχημα μια ταινία που κερδίσει συνεχώς τρόπαια, σίγουρα κάνει το comeback του ακόμη πιο σημαντικό. 

Ο Νίκολσον που έχει αποχωρήσει από τη βιομηχανία του θεάματος τα τελευταία έξι χρόνια υπέγραψε να πρωταγωνιστήσει στο αμερικανικό ριμέικ της γερμανικής και πολυβραβευμένης ταινίας Toni Erdmann.

Όπως αναφέρει το Variety, η Paramount Pictures απέκτησε τα δικαιώματα για το αμερικανικό ριμέικ της γερμανικής ταινίας που απέσπασε το βραβείο κριτικών στις Κάννες (ανάμεσα σε άλλα). Δίπλα του, στο ρόλο της κόρης του, θα εμφανιστεί η Κρίστεν Γουίγκ ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο Άνταμ ΜακΚέι, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε την ταινία The Big Short (Το Μεγάλο Σορτάρισμα).

Επιπλέον η Μάρεν Άντε, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της πρωτότυπης ταινίας Toni Erdmann θα έχει χρέη εκτελεστικού παραγωγού του ριμέικ μαζί με τους Τζανίν Γιακόφσκι και Γιόνας Ντόρνμπαχ (παραγωγούς του γερμανικού φιλμ).

Ο Τζακ Νίκολσον, ο οποίος φέτος γίνεται 80 ετών, είναι μεγάλος θαυμαστής της αρχικής ταινίας και προσέγγισε τον Μπραντ Γκρέι της Paramount με την ιδέα και ο τελευταίος κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα. Το αμερικανικό Toni Erdmann θα είναι το πρώτο φιλμ στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο ηθοποιός μετά το How do you know (Ποιος από τους δύο;) του Τζέιμς Λ. Μπρουκς το 2010.

Η Paramount σύντομα θα ανακοινώσει τον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο.

Στο πρωτότυπο Toni Erdmann πρωταγωνιστούν οι Σάντρα Χίλερ και ο Πίτερ Σιμόνισεκ σε ένα tour de force χημείας στο σελιλόιντ. Ο Τόνι Έρντμαν, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι το εξωφρενικό alter ego που θα εφεύρει ο Γουίνφρεντ, ο μεσήλικος πατέρας (Πέτερ Σιμόνισεκ) της κεντρικής ηρωίδας Ινές (Σάντρα Χίλερ), μιας πετυχημένης γυναίκας καριέρας, προσπαθώντας να χτίσει μια ουσιαστική σχέση μαζί της και να τη βοηθήσει να δει τη ζωή της με διαφορετική ματιά.

Η ταινία είναι υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και επίσης ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ