ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε o Captain Apollo του Battlestar Galactica

Πέθανε o Captain Apollo του Battlestar Galactica

H σειρά επιστημονικής φαντασίας Battlestar Galactica που αναδείχθηκε σε καλτ σημείο αναφοράς των τηλεοπτικών χρονικών θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου χαρακτήρα. Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Χατς γνωστός για το ρόλο του ως Captain Apollo στο σίριαλ που καθήλωσε πολλούς εραστές των διαγαλαξιακών περιπετειών.

Ο ηθοποιός έχασε τη μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο ηθοποιός, ο οποίος υποβαλλόταν σε θεραπεία πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια, με το γιο του Πολ στο πλευρό του, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειας.

Ο Ρίτσαρντ Χατς είχε ξεκινήσει την καριέρα με τη θεατρική ομάδα του Λος Άντζελες, καθώς και με παραστάσεις στο Σικάγο και εκτός Μπρόντγουεϊ πριν κάνει το ντεμπούτο του το 1971 στην τηλεοπτική σειρά Όλα τα παιδιά μου.

Ο Χατς υποδύθηκε τον Captain Apollo στη σειρά Battlestar Galactic, που προβλήθηκε το 1978-79 και ο ρόλος του χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για καλύτερη ηθοποιό σε τηλεοπτική σειρά – δράμα. Επέστρεψε και στο εξαιρετικά επιτυχημένο ριμέικ της το 2003 υποδυόμενος τον Τομ Ζάρεκ.

battlestargallactica

Ο Χατς έγραψε πέντε μυθιστορήματα Battlestar και έκανε guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι The Waltons, Χαβάη 5-0 και Baywatch αναφέρει το Fox News.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ