ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντζελίνα Τζολί: Η αφύπνιση, η πολιτική και η ζωή μετά τον Μπραντ

Αντζελίνα Τζολί: Η αφύπνιση, η πολιτική και η ζωή μετά τον Μπραντ

H Αντζελίνα Τζολί μίλησε αποκλειστικά στο BBC πριν από την προβολή της ταινίας της που κάνει την πρεμιέρα του στην Καμπότζη. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ζωή της γενοκτονίας των Κόκκινων Χμερ μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Στη συνέντευξη της η Τζολί μίλησε για πολιτική, τέχνη, την αποστολή της ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ σε θέματα για τους πρόσφυγες αλλά και τη σχέση της με τον Μπραντ Πιτ, το διαζύγιο και την οικογένεια της.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται η Τζολί την χώρα καταγωγής του γιου της Maddox μετά το 2001, όταν και βρέθηκε εκεί για τα γυρίσματα της ταινίας Lara Croft: Tomb Raider."Ήρθα σε αυτή τη χώρα και ερωτεύτηκα τους ανθρώπους της και καθώς μάθαινα την ιστορία της κατάλαβα πόσα λίγα ξέρω για τον κόσμο" είπε στη Yalda Hakim του BBC.

"Αυτή η χώρα με αφύπνισε"

"Θα είμαι πάντα ευγνώμων την Καμπότζη" είπε. "Δεν νομίζω ότι θα μπορέσω ποτέ να της ανταπ9οδώσω όσα μου έδωσε" πρόσθεσε.Η ταινία της Τζολί First They Killed My father βασίζεται στο ομώτιτλο βιβλίο της Loung Ung.

Η Ung ήταν πέντε, όταν η ίδια και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στην πρωτεύουσα, Πνομ Πενχ από τους Κόκκινος το καθεστώς το οποίο κυβέρνησε τη χώρα μεταξύ 1975 και 1979.

Υπολογίζεται ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι -περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού- είτε δολοφονήθηκαν από το καθεστώς ή πέθαναν από την πείνα και την εξαθλίωση. Η Τζολί αναφέρθηκε στην αφύπνιση της αλλά και την απόφαση της να υιοθετήσει τον γιο της Maddox από αυτή τη χώρα.

2017 02 18T165019Z 1775934397 RC1AC5558300 RTRMADP 3 FILM FIRSTTHEYKILLEDMYFATHER

REUTERS/Stringer

"Νομίζω ότι αυτός ο πόλεμος που συνέβη πριν από 40 χρόνια, όσα έπαθαν αυτοί οι άνθρωποι, είναι ιστορίες που δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως" συμπληρώνει ενώ εξομολογείται το θέλω της, να μάθει με αυτή την ταινία στους πολλούς μια ιστορία απάνθρωπη.

Η ταινία, παραγωγής Netflix, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της το Σάββατο μέσα στον εμβληματικό ναό Angkor Wat στο Siem Reap, εκεί όπου η Τζολί είχε κάνει γυρίσματα και για το Tomb Raider.

Πέρα από την ίδια αλλά και τα έξι παιδιά της, το παρόν έδωσε και ο βασιλιάς της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχαμόνι, ο οποίος το 2005 της χορήγησε την θαγένεια της χώρας για την περιβαλλοντική ΜΚΟ που είναι εγκατεστημένοι στη χώρα.

Μετά τον Πιτ

Η πρεμιέρα ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση της Τζολί από τότε που ανακοινώθηκε το διαζύγιο της από τον Μπραντ Πιτ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Οι δυό τους ήταν μαζί από το 2004 αλλά παντρεύτηκαν μόλις τον Αύγουστο του 2014.

"Ήταν πολύ δύσκολο" δήλωσε η Τζολί. "Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση. Όλη η οικογένεια μου πέρασε πραγματικά δύσκολα. Θέλω να φροντίσω τα παιδιά μου, τα παιδιά μας" είπε.

"Είμαστε οικογένεια"

2017 02 18T095315Z 1642924667 RC1362475980 RTRMADP 3 FILM FIRSTTHEYKILLEDMYFATHER

REUTERS/Stringer

"Είμαστε και πάντα θα είμαστε μια οικογένεια και έτσι το αντιμετωπίζω. Προσπαθώ να βρω τρόπους για να βγούμε ισχυρότεροι και πιο δεμένοι όλοι μας μέσα από αυτή τη νέα συνθήκη" σχολίασε. Απρόθυμη να αναφερθεί στον Τραμπ, η Τζολί σχολίασε το μεταναστευτικό διάταγμα.

"Ο αμερικανικός λαός είναι μεγαλύτερος από οποιονδήποτε Πρόεδρο. Έχω πίστη στη χώρα μου, στα θεμέλια και τις αξίες της" είπε. "Νομίζω είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή, σε πολλά μέρη του κόσμου γίνεται ανοιχτός διάλογος για τις πολιτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων" πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ