Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Ξανά εναντίον των εμβολιασμών

Για ακόμη μια φορά ο οσκαρούχος ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις αμφιβολίες του κατά πόσο είναι ασφαλείς οι εμβολιασμοί που γίνονται στα παιδιά και στις έγκυες γυναίκες. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξέφρασε τους προβληματισμούς του στην εκπομπή Full Measure με την Sharyl Attkisson.

Ο 73χρονος ηθοποιός εξέφρασε την άποψη ότι οι εμβολιασμοί σε παιδιά και εγκύους... εγκυμονούν κινδύνους και -κατά τον ίδιο- συνδέονται με ασθένειες που προκαλούνται από αυτούς, όπως ο αυτισμός, καθώς ο ηθοποιός είναι πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού.

"Πού είναι η επιστήμη;" αναρωτήθηκε ο ηθοποιός. "Εδώ είναι όλα αυτά που έχουμε από όλες αυτές τις μελέτες και εδώ έχουμε όπως φαίνονται τα πράγματα, κάτι δεν πάει καλά"είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Παρότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εμβολιασμών και του αυτισμού, ωστόσο ο ηθοποιός όπως δήλωσε στο Page Six αμφισβητεί την ακεραιότητα τους. "Ποιος τους έβαλε εκεί, πώς τοποθετήθηκαν;" τόνισε.

Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση ενός ντοκιμαντέρ που κατηγορούσε το CDC ότι καλύπτει την σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και την αύξηση των ποσοστών αυτισμού που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τribeca, ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ για την αμφισβήτηση της ασφάλειας του εμβολιασμού σε παιδιά και εγκύους.

Ο Κένεντι υποστήριξε ότι έχει επιλεγεί για να προεδρεύσει μιας νέας επιτροπής ασφάλειας των εμβολίων από τη διοίκηση του Τραμπ όταν μίλησε στο National Press Club στην Ουάσιγκτον, για το θέμα αυτό.

"Από τη μία πλευρά, η κυβέρνηση λέει ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα ψάρια καθώς περιέχουν υδράργυρο και υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν τα έμβρυά τους και από την άλλη το CDC υποστηρίζει ότι οι έγκυες, τα βρέφη και τα παιδιά μπορούν να δέχονται εμβόλια που περιέχουν υδράργυρο" είπε ο Κένεντι.

Ο Ντε Νίρο που συναντήθηκε με τον Κένεντι στην Ουάσιγκτον είπε ότι δεν είναι κατά το εμβολιασμών, αλλά θα ήθελε περισσότερες πληροφορίες.

"Εμβολιάζομαι συνεχώς, και τα παιδιά μου έχουν εμβολιαστεί, αλλά υπάρχει κάτι λάθος και θα πρέπει να διορθωθεί" είπε.

Διαβάστε επίσης