ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tόνι Έρντμαν-Suntan ταινίες της χρονιάς για τους Έλληνες κριτικούς

Tόνι Έρντμαν-Suntan ταινίες της χρονιάς για τους Έλληνες κριτικούς

Η ταινία Tόνι Έρντμαν της Μάρεν Άντε που έχει εντυπωσιάσει κοινό και την Ευρώπη (είναι άλλωστε η μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου) αλλά και το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου αναδείχθηκαν οι πρώτες ταινίες στις προτιμήσεις των Ελλήνων Κριτικών Κινηματογράφου.

Το αποτέλεσμα αναδείχθηκε στην ετήσια ψηφοφορία τους για τις καλύτερες ταινίες του 2016. Κι όσο "η τυλιγμένη στον γερμανικό φορμαλισμό ταινία που ψάχνει από πού να συγκρατηθεί στη βαλκανική φυγόκεντρο του Βουκουρεστίου" της Άντε κρίθηκε ως η καλύτερη ξένη ταινία 2016, άλλο τόσο το Suntan του Παπαδημητρόπουλου κέρδισε τους Έλληνες κριτικούς που την ανέδειξαν στη ψηφοφορία τους ως καλύτερη ελληνική ταινία του 2016.

Εξίσου μια ταινία όψιμης ενηλικίωσης "λουσμένη στο παραισθητικό φως του αιγαιοπελαγίτικου ήλιου που λιώνει όλους τους φραγμούς" η ταινία Suntan συνεχίζει την νικηφόρα πορεία της αυτή τη φορά με τις ευλογίες των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Μια ενηλικίωση με εγκαύματα

Η ελληνική δραματική, αισθηματική, θρίλερ ταινία του 2016, σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου αφηγείται την ιστορία του Κωστή, ενός 40αρη αγροτικό ιατρό, που γνωρίζει μία νεαρή κι ελεύθερη κοπέλα στις διακοπές της στην Αντίπαρο.

Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε συνεργασία με Σύλλα Τζουμέρκα και το πρωγωνιστικό δίδυμο Μάκης Παπαδημητρίου και Έλλη Τρίγκου κουβάλησαν το βάρος των χαρακτήρων τους με ερμηνείες "γεμάτες".

Η ταινία δεν τοποθετείται απλώς στην Αντίπαρο, γυρίστηκε εκεί, τον Αύγουστο του 2014.

Το Suntan έκανε πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου του 2016, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρότερνταμ, αποσπώντας καλές κριτικές ενώ τα πιο έγκυρα κινηματογραφικά περιοδικά (το Variety ανάμεσα σε αυτά) έγραψαν τουλάχιστον θετικές κριτικές για αυτό το έργο του Παπαδημητρόπουλου που αφήνει έγκαυμα.

Το Suntan άνοιξε στην Ελλάδα στις 31 Μαρτίου του 2016.

suntan xlg2016

ΔΗΜΟΦΙΛΗ