Ακούγεται αστείο, δεν είναι, μοιάζει εκκεντρικό και είναι. Φορώντας μπικίνι στολισμένα με φύλλα μαρουλιού, καλλίγραμμες νεαρές έκαναν ακτιβισμό υπέρ της χορτοφαγίας στους κεντρικούς δρόμους της Αβάνας για να ενθαρρύνουν ντόπιους και επισκέπτες να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες.

Τα μοντέλα που συμμετείχαν στην εκστρατεία της PETA, της αμερικανικής οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων περπάτησαν και πόζαραν για φωτογραφίες στη διάσημη οδό Ομπίσπο της Αβάνας, δίνοντας στους περαστικούς συμβουλές για το πώς να σώσουν τα ζώα, να είναι υγιείς και να προστατεύουν το περιβάλλον με το να γίνουν χορτοφάγοι.

Παράλληλα, μοίρασαν συνταγές με τις χορτοφαγικές εκδοχές παραδοσιακών κουβανέζικων πιάτων.

Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους να συμπονούν τα ζώα, να μην καταναλώνουν κρέας και να επιλέξουν μια χορτοφαγική διατροφή" δήλωσε η Κιάρα Μπένακ, ένα από τα μοντέλα που συμμετείχε στην εκστρατεία της PETA.

Είναι η πρώτη φορά που η PETA πηγαίνει στην Κούβα για να προωθήσει τη χορτοφαγική διαστροφή μετά τη χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας.

lettuce ladies cuba havana flight 602x579 1488304782

 

 

Παρόλο που οι Κουβανοί δεν τρώνε πολύ κρέας λόγω της υψηλής τιμής του, η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της Αβάνας, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ενημερωθούν, αλλά και να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τα μοντέλα.

Oι Κυρίες από Μαρούλι (Lettuce Ladies) συνεχίζουν την καμπάνια τους που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ με την επιδρομή τους ακόμη και στο Κογκρέσο. 

Διαβάστε επίσης