ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Esquire μίλησε. Η Emilia Clarke είναι η πιο σέξι γυναίκα της χρονιάς

Το Esquire μίλησε. Η Emilia Clarke είναι η πιο σέξι γυναίκα της χρονιάς
Εsquire

H Eμίλια Κλαρκ είναι η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο, λέει το Esquire. Η Εμίλια Κλαρκ είναι η πιο σέξι Μητέρα των Δράκων λένε όλοι. Η Εμίλια Κλαρκ είναι μια 28χρονη που επανειλημμένα έχει πει ότι δεν νοιώθει σέξι αλλά οι αυλικοί της Καλίσι δεν θέλουν να ακούν τίποτα τέτοιο.

Η μικροκαμωμένη Βρετανίδα προσγειώθηκε από το πουθενά στις οθόνες του πιο διαμοιρασμένου σίριαλ του τελευταίου αιώνα και το κατάφερε περνώντας πολλά. Στην πρώτη σεζόν του Game Of Thrones η 23χρονη τότε Βρετανή μένει γυμνή. Βιάζεται, ενηλικιώνεται μπροστά στα μάτια των πολλών φανατικών θεατών και καταφέρνει να είναι μια από τους ελάχιστους χαρακτήρες που επιβιώνουν χρόνο με το χρόνο. Το να επιβιώνεις στα επτά βασίλεια του Γουέστερος δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε καν τυχαία.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω η ανάδειξη της σε πιο σέξι γυναίκα όλων. Για ακόμη μια χρονιά το περιοδικό που κάποτε καθιέρωσε τη Νέα Δημοσιογραφία (ήταν τα χρόνια που η Αμερική ερωτεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι), ανακηρύσσει την Πιο Σέξι Γυναίκα της Χρονιάς χωρίς να τη φωτογραφίζει όσο σέξι θα περίμεναν πολλοί. Η αλήθεια είναι ότι το Esquire αν και έχει καθιερώσει τον θεσμό Sexiest Woman Alive (Σαρλίζ Θερόν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Μίλα Κούνις, Ριάνα, Πενέλοπε Κρουζ μερικές από αυτές) κάνει ό,τι μπορεί για να τον καπελώσει. Κάτω από υφάσματα, βάζοντας μια γυναίκα να συνεντευξιάζει μια άλλη γυναίκα, θα το κάνει με όποιο τρόπο μπορεί.

Στην περίπτωση της Εμίλια Κλαρκ, η φωτογράφηση είναι κάπως ρετρό, η σάρκα που αποκαλύπτεται είναι κατά το δυνατόν ελεγχόμενη και το κείμενο που τη συνοδεύει αποπνέει τον ερωτισμό που βρίσκεις στο πρωτοσέλιδο μιας Κυριακάτικης Καθημερινής. Κανέναν.

Δέκα πράγματα που θυμάμαι

Μετά από την ανάγνωση 2.500 λέξεων για τη Μητέρα των Δράκων, αυτά είναι όσα θυμάμαι.

1. Ο μικροαστός πατέρας της δούλευε σε θεατρικές παραγωγές και την αποθάρρυνε να ασχοληθεί με τη βιομηχανία του θεάματος. Δεν ήθελε η κόρη του να πεινάσει.

2. Ο ίδιος όταν διάβασε το σενάριο του Game Of Thrones (ναι, το σενάριο με τη σεξουαλική κακοποίηση της Ντενέρις) φοβήθηκε ότι η κόρη του έκανε γυρίσματα πορνό.

3. Η Εμίλια, τριών ετών μόλις, ερωτεύθηκε το θέατρο. Εκείνη δεν το θυμάται, οι γονείς της το υπενθύμισαν.

4. Η Εμίλια μελετάει βιβλία μαγειρικής, κάνει τη δική της γκρανόλα, έχει αγάπη με το τσάι. Έχει μάλιστα δύο συρτάρια γεμάτα από όποια ποικιλία τσαγιού μπορεί να επινοήσει κανείς. Τέλος, το πίνει με γάλα. Mόνο.

5. Η Εμίλια είναι μικροκαμωμένη, έχει καμπύλες, είναι καστανή και της αρέσει να υιοθετεί διαφορετικές προφορές στην ομιλία της.

6. Η Εμίλια παλιότερα, όταν ήταν 23 ετών και έπρεπε να γυρίσει σκηνές με σεξ και βία έβαζε τα κλάματα. Για λίγο. Μετά ζητούσε μια κούπα τσάι, αποχωρούσε για λίγα λεπτά και επέστρεφε αποφασισμένη να κάνει τους άλλους να πληρώσουν για την ταλαιπώρια της.

7. H Eμίλια μένει στο Χάμστεντ Χιθ, μόνη της, σε ένα σπίτι που θα μπορούσε να στεγάσει ολόκληρη οικογένεια.

8. Η Εμίλια είναι δεινή αναγνώστρια. Όταν δεν κάνει γυρίσματα για το Game Of Thrones ή δεν βρίσκεται σε περιοδεία προωθώντας κάποια ταινία της (πρόσφατα υποδύθηκε τη Σάρα Κόνορ δίπλα από τον Άρνι στο Terminator Genisys) διαβάζει λογοτεχνία.

9. Η Εμίλια δεν έχει διαβάσει κανένα από τα βιβλία της εποποιίας Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου. Προτίμησε να αφήσει τη Wikipedia να την ενημερώσει για όσα ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν είχε στο κεφάλι του.

10. Η Εμίλια Κλαρκ είπε στο Esquire ότι της αρέσει να παίζει παιχνίδια γιατί της αρέσει να νικάει.

Προφανώς η Εμίλια Κλαρκ είναι η Ντενέρις Ταργκάριεν και όχι το αντίθετο. Ολόκληρη η αλήθεια της εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ