ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ κατά του Ισραήλ

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ κατά του Ισραήλ
REUTERS/Nir Elias

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ιερουσαλήμ ο ηθοποιός και ακτιβιστής Ρίτσαρντ Γκιρ αποφάσισε να επιτεθεί ανοικτά στην κυβέρνηση του Ισραήλ.

 

Ο Γκιρ μίλησε κατά του ισραηλινού κράτους αναφορικά με τους οικισμούς που θέλει να χτίσει σε εδάφη τα οποία οι Παλαιστίνιοι θέλουν να συμπεριλάβουν στο κράτος τους.

Τις δηλώσεις του κατά της κίνησης του Ισραήλ τις έκανε στην Ιερουσαλήμ, την οποία και επισκέφτηκε με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του ισραηλινού συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζόσεφ Σένταρ, στην οποία και πρωταγωνιστεί, Νorman.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας Haaretz, ο ηθοποιός είπε ότι "οι οικισμοί είναι μία παράλογη πρόκληση... και σίγουρα δεν είναι μέρος του προγράμματος κάποιου που θέλει να ακολουθήσει μία πραγματική ειρηνευτική διαδικασία".

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Page Six "η διεθνής κοινότητα θεωρεί ως επί το πλείστον την οικιστική ανάπτυξη στα εδάφη που διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι ως παράνομη και εμπόδιο για την ειρήνη στην περιοχή".

Από την πλευρά του το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το θέμα των οικισμών, μαζί με άλλα βασικά ζητήματα, όπως η ασφάλεια, θα πρέπει να επιλυθούν μέσω των ειρηνευτικών συνομιλιών.

2017 03 09T141503Z 417296281 RC19320D2500 RTRMADP 3 FILM ISRAEL NORMAN copy

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ με τον σκηνοθέτη του Norman Joseph Cedar και τον ηθοποιό Lior Ashkenazi στην Ιερουσαλήμ/ Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ