ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To ελαιόλαδο των Μπραντ Πιτ & Αντζελίνα Τζολί στα ράφια των καταστημάτων

To ελαιόλαδο των Μπραντ Πιτ & Αντζελίνα Τζολί στα ράφια των καταστημάτων

Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι το Chateau Miraval στη νότια Γαλλία, ιδιοκτησίας των Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Tζολί θα ήταν διαθέσιμο προς πώληση μετά το πολύκροτο διαζύγιο των δύο. Έκαναν λάθος.

Το Chateau Miraval όχι μόνο δεν άλλαξε χέρια αλλά έβγαλε και στην αγορά το πρώτο του ελαιόλαδο. Οι αμπελώνες του Miraval, στην οποία το πολύ προβεβλημένο ζεύγος του Χόλιγουντ τέλεσε τους γάμους του, παράγουν ένα ροζέ κρασί των Côtes de Provence που είναι πολύ δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά το υποστατικό διαθέτει και πολλές ελιές, που καλλιεργούνται σε πεζούλες. "Καλλιεργούμε ελιές σε έκταση 120 στρεμάτων και τώρα που έγιναν 12 ετών έβγαλαν ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 100% βιολογικό" δήλωσε ο υπεύθυνος του Miraval Σαρλ Περέν.

Η παραγωγή ειναι περιορισμένη, 10.000 μπουκάλια των 50 cl, και διατίθενται τώρα προς πώληση. Για το γαστρονομικό αυτό "αρωματικό, με νότες αμύγδαλου, καρυδιού και αγγινάρας με μανιτάρια" ελαιόλαδο που είναι συσκευασμένο σε μαύρες κεραμικές φιάλες για καλύτερες συνθήκες συντήρησης ο αγοραστής θα πρέπει να πληρώσει 29 ευρώ ανά 50 cl.

"Οι φήμες για πώληση της ιδιοκτησίας είναι ψέμα...Είναι μία επένδυση για την οικογένεια και τα παιδιά τους. Μας το επανέλαβαν. Συμμετέχουν στις δραστηριότητες του υποστατικού. Έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια και μόλις βγάλαμε ένα ροζέ millésime με τα ονόματά μας στην ετικέττα" σχολιάσε ο Περέν.

Εμφιαλώθηκε από Πιτ, Ζολί και Περέν είναι το επόμενο status symbol στην κουζίνα.

brad pitt wine spectator cover.jpg.CROP.cq5dam web 1280 1280 jpeg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ