ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Ανγκόλα λέει όχι στο «Fifty shades darker» και την προβολή της ταινίας σε ανήλικους

Η Ανγκόλα λέει όχι στο «Fifty shades darker» και την προβολή της ταινίας σε ανήλικους
Universal Pictures

Οι αρχές της Ανγκόλας δεν αστειεύονται σε θέματα ηθικής. Για αυτό το λόγο, εξετάζουν σοβαρά την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων έξω από τους κινηματογράφους για να απαγορεύσουν στους 16χρονους να δουν την ταινία «Fifty Shades Darker».

Σε δήλωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας κατέστησε σαφές ότι «συνεργάζεται με θεσμούς, όπως η εθνική αστυνομία, για την απαγόρευση προβολής της ταινίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και την είσοδο ανήλικων ηλικίας 16 ετών», ενώ καλεί:

Γονείς και κηδεμόνες να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τις ηθικές αξίες και να είναι προσεκτικοί στα μέτρα που λαμβάνουν για τα ανήλικα παιδιά.

Κινηματογραφική διασκευή της τριλογίας της Βρετανής Ε.Λ.Τζέιμς "Οι Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι" είναι η συνέχεια της ταινίας "Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι" -που περιέχει τις σαδομαζοχιστικές περιπέτειες της νεαρής Αναστέζια Στιλ και του πλούσιου επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι- έχει χαρακτηριστεί από πολλούς "ανάρμοστη" κυρίως για έφηβους λόγω των ερωτικών σκηνών του.

Η ταινία προβάλλεται από τις 9 Φεβρουαρίου σε δύο δίκτυα κινηματογράφων στην πρωτεύουσα Λουάντα τα απογεύματα. Μάλιστα το ένα από τα δίκτυα αυτά ανήκει στην κόρη του προέδρου Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος, που θεωρείται η πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ