ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Κέντρο Άννα Φρανκ επιτίθεται στον Τιμ Άλεν για το «μήνυμα μίσους»

Το Κέντρο Άννα Φρανκ επιτίθεται στον Τιμ Άλεν για το «μήνυμα μίσους»

Στην πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση στο talk show του Τζίμι Κίμελ, του τηλεπαρουσιαστή και οικοδεσπότη στα φετινά Όσκαρ, ο διάσημος κωμικός Τιμ Άλεν μίλησε για τις δυσκολίες του να είσαι εργαζόμενος σε μια βιομηχανία θεάματος που αλλάζει και παρομοίασε το Χόλιγουντ σήμερα με τη ναζιστική Γερμανία. Ήταν μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Το Κέντρο Άννα Φρανκ για τον Αμοιβαίο Σεβασμό παρότρυνε τον Τιμ Άλεν να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του λέγοντας: "Ο Τιμ Άλεν έχει κάνει ένα σοβαρό προσβλητικό χαρακτηρισμό που ευτελίζει τη φρίκη που επιβλήθηκε στους Εβραίους από τη ναζιστική Γερμανία".

Ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Στίβεν Γκόλντστεϊν, ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Facebook του Κέντρου Άννα Φρανκ. "Τιμ, έχεις χάσει το μυαλό σου; Κανείς στο Χόλιγουντ σήμερα, ούτε εσύ, ούτε κάποιος άλλος, δεν υποβάλλεται σ’ αυτό που έκαναν οι Ναζί στους Εβραίους το 1930. Το πιο σατανικό πρόγραμμα απανθρωποίησης, φυλάκισης και μαζικής βαρβαρότητας, που υλοποιήθηκε από μία εθνικιστική κυβέρνηση ως πρελούδιο για την γενοκτονία σχεδόν ενός ολόκληρου λαού".

Συγγνώμη Τιμ. Αυτό δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να χάσεις το ρόλο σε μια ταινία. Ήρθε η ώρα να φτύσεις αυτήν την τσίχλα και να ζητήσεις συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό και να είσαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιποι λαοί είχαν στοχοποιηθεί από τους Ναζί" συνέχισε ο κ. Γκόλντστεϊν. Στη συνέχεια το Κέντρο Άννα Φρανκ ανάρτησε και ηλεκτρονικά μηνύματα που έλαβε με αντισημιτικό περιεχόμενο και τα οποία έγραφαν να "σταματήσει ο εκφοβισμός του μεγάλου ηθοποιού Τιμ Άλεν" αλλά και ότι "το γένος σας είναι όπως πάντα ύπουλο και υπολογιστικό".

Απευθυνόμενο το Κέντρο προς τον ηθοποιό έγραψε: "Κοιτάξτε αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προς την οργάνωσή μας, που αντικατοπτρίζει τους άλλους όπως είναι, αυτό είναι το αποτέλεσμα της σύγκρισης που κάνατε του Χόλιγουντ με τη ναζιστική Γερμανία".

"Θα δείτε τώρα τις συνέπειες της δήλωσής σας; Θα ανακαλέσετε και θα ζητήσετε συγγνώμη για τη δήλωσή σας και θα την αντικαταστήσετε με ένα μήνυμα αγάπης, δημοσίως, σαν αυτό του μίσους;" επισήμανε το Κέντρο στην ανακοίνωσή του.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

"Θα πρέπει να είστε πραγματικά προσεκτικοί εδώ γύρω. Θα σας απομονώσουν εάν δεν πιστεύετε ό,τι πιστεύουν όλοι άλλοι. Αυτό θυμίζει τη Γερμανία του 1930 είπε ο 63χρονος ηθοποιός.

Ο Άλεν παίζει στην τηλεοπτική κωμική σειρά Last Man Standing υποδύεται έναν τυπικό, συντηρητικό, οικογενειάρχη Αμερικανό και ίσως είναι από τους λίγους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που τάσσονται υπέρ της συντηρητικής Δεξιάς.

Όταν ο Κίμελ τον ρώτησε για την παρουσία του στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Άλεν απάντησε: "Προσκλήθηκα, είχε γίνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους βετεράνους, και πήγα στη χοροεσπερίδα των βετεράνων, έτσι πήγα να δω τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους. Ναι πήγα στην ορκωμοσία".



ΔΗΜΟΦΙΛΗ