Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία μετά την πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του Tζόνι Ρότεν των Sex Pistols. Σε αυτή ο άντρας που καθιέρωσε (μαζί με άλλους) το αντισυστημικό μουσικό είδος της punk εμφανίστηκε ως απρόσμενος σύμμαχος και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του κινήματος Brexit.

O Τζον Λίντον ή αλλιώς Τζόνι Ρότεν, η ηγετική μορφή των Sex Pistols, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Βρετανία" και μίλησε για όλους και για όλα με απροσδόκητο τόνο.

Στη συνέντευξη του ο Ρότεν τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ του Brexit, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, και χαρακτήρισε "φανταστικό ηγέτη" τον ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ.

Είπε μάλιστα ότι θέλει να του σφίξει το χέρι μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν στον ποταμό Τάμεση, όταν παραμονές του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Φάρατζ και ο γνωστός μουσικός Μπομπ Γκέλντοφ "διασταύρωσαν στην κυριολεξία τα πλοιάριά τους" διαδηλώνοντας ο πρώτος υπέρ του Brexit και ο δεύτερος κατά.

"Η εργατική τάξη μίλησε για το Brexit και εγώ είμαι ένας από αυτούς" δήλωσε εμφατικά στην εκπομπή ο πάλαι ποτέ punker.

Επιπλέον προκάλεσε άπειρα εμπρειστικά σχόλια στο διαδίκτυο όταν εξέφρασε την άποψή του για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρότεν χαρακτήρισε τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ ως "περίπλοκο φίλο" συμπληρώνοντας ότι κάποτε ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν θεωρεί τον Τραμπ έναν "Sex Pistol της πολιτικής".

"Κατά μία έννοια ναι, ο Τραμπ είναι ένα είδος πολιτικού Sex Pistol" είπε στην εκπομπή ο Σάπιος Τζόνι -έτσι θέλει να αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του.

"Δεν μου αρέσει που τα αριστερά μέσα ενημέρωσης στην Αμερική προσπαθούν να δυσφημήσουν τον τύπο ως ρατσιστή, κάτι το οποίο είναι παντελώς ψευδές" είπε ο Λίντον.

"Tρομάζει τους πολιτικούς"

PUNK BREXIT 640x480

@NME

"Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά προβλήματα με αυτόν ως άνθρωπο όμως δεν είναι μόνο αυτό και θα μπορούσε να υπάρξει πιθανότητα να βγει κάτι καλό από αυτήν την κατάσταση γιατί ο Τραμπ τρομάζει τους πολιτικούς".

"Μου προκαλεί μεγάλη χαρά να παρατηρώ όλο αυτό. Τολμώ μάλιστα να πω ότι ... θα μπορούσε δηλαδή να γίνει ενδεχομένως φίλος μου" είπε ο Λίντον.

Ο Τζόνι Ρότεν ήταν τραγουδιστής των Sex Pistols από το 1975 έως το 1978 και όταν διαλύθηκαν συνέχισε δική του καριέρα δημιουργώντας τους Public Image Ltd.

Στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τον τίτλο "Anger is an Energy: My Life Uncensored" περιγράφει ότι στα έντεκά του διάβασε Ντοστογιέφσκι, ότι στην εφηβεία του έζησε μια ζωή αντάξια των ηρώων του Ντίκενς, πως τα δόντια του σάπισαν εξαιτίας της έλλειψης κοινωνικής περίθαλψης για την εργατική τάξη, αλλά και πως ανάμεσα στους αγαπημένους του συνθέτες είναι ο Ραχμάνινοφ προσθέτει το UNCUT.

Διαβάστε επίσης