ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα κατακτήσουν οι Eagles Of Death Metal την κορυφή των charts;

Θα κατακτήσουν οι Eagles Of Death Metal την κορυφή των charts;
REUTERS/Alex Matthews

Ναι, αν η καμπάνια που έχουν ξεκινήσει οι οπαδοί του συγκροτήματος στα κοινωνικά δίκτυα βρει την ανταπόκριση που διεκδικούν.

Με τις μνήμες ακόμη νωπές από τη Μαύρη Παρασκευή και ένα μέλος από την ομάδα τους, τον 36χρονο Νικ Αλεξάντερ που βρήκε το θάνατο όσο πουλούσε αναμνηστικά του συγκροτήματος μέσα στο αιματοβαμμένο Βataclan, νεκρό οι φίλοι του Καλιφορνέζικου συγκροτήματος θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα αδελφότητας ζητώντας από όλους να αγοράσουν ή να κατεβάσουν την ψηφιακή έκδοση του τραγουδιού Save a Prayer των Eagles of Death Metal.

Η διασκευή των Καλιφορνέζων επάνω στο πολύ κλασικό single των βρετανών Duran Duran ήταν και το κομμάτι που έμελε να γίνει το μουσικό χαλί της άδικης σφαγής. Aυτό έπαιζαν στη σκηνή του μουσικού θεάτρου την ώρα της επίθεσης.

Η ιστοσελίδα στο Facebook αλλά και ο λογαριασμός στο Twitter παροτρύνουν τους φίλους του συγκροτήματος να χαρίσουν στο τραγούδι την πρώτη θέση στα αγγλικά charts. Η διασκευή ηχογραφήθηκε για το νέο τους άλμπουμ Zipper Down που κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

Το μουσικό κομμάτι ήδη βρίσκεται στο νούμερο 1 στα rock charts του βρετανικού iΤunes και Amazon ωστόσο οι Duran Duran, οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων οπότε και αυτοί που θα κερδίσουν χρήματα, ακόμα δεν έχουν απαντήσει αν θα διαθέσουν το ποσό σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Ένα τραγούδι που μιλά για προσευχή, μια ειρωνεία της τύχης καθώς η επίθεση στο Bataclan άφησε πίσω της 89 νεκρούς όταν ακουγόταν από τα ηχεία της μοιραίας βραδιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ