ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Είμαι survivor»: Η Μισέλ Φάιφερ και ο τρόμος της στο Σημαδεμένο

«Είμαι survivor»: Η Μισέλ Φάιφερ και ο τρόμος της στο Σημαδεμένο

Η αειθαλής ομορφιά της δεν είναι ξοδεμένη, ούτε και η υποκριτική της δυνότητα. Γιατί η Μισέλ Φάιφερ, έχοντας μεγαλώσει δαμάζοντας τα κύματα κάνοντας surf πριν την ανακαλύψει το Χόλιγουντ ξέρει πότε να αναδύεται στην επιφάνεια όταν η ώρα της έχει φτάσει. Η ώρα του τώρα όπως αποκαλύπτει στο περιοδικό που την αποθεώνει.

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από τα φώτα της δημοσιότητας και τα κινηματογραφικά πλατώ, η Μισέλ Φάιφερ επιστρέφει με τρεις ταινίες.

Το "The Wizard of Lies" του Μπάρι Λέβινσον, όπου παίζει στο πλευρό του Ρόμπερτ ντε Νίρο, το "Mother" του Ντάρεν Αρονόφσκι με συμπρωταγωνιστές την Τζένιφερ Λόρενς και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ, ενώ μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας "Φόνος στο Οριεντ Εξπρές" διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα και συμπρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ και Πενέλοπε Κρουζ.

Η 58χρονη σήμερα Φάιφερ, τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ -μια αναγνώριση για την ίδια ακόμη και αν αυτή θεωρεί τον εαυτό της απλά "τυχερό"- μίλησε για την επανεμφάνισή της στα κινηματογραφικά δρώμενα σε μία συνέντευξη -ποταμό.

Μιλώντας με τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι που ανέλαβε χρέη δημοσιογράφου για λογαριασμό του Interview Magazine η Φάιφερ μίλησε για την απουσία αλλά και τη στιγμή που την καθιέρωσε, το Scarface του Μπράιαν ντε Πάλμα το 1983, με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

"Ήμουν τρομοκρατημένη"

Η Φάιφερ μίλησε για μια συνεργασία δύσκολη, μια εποχή στη ζωή της που δυσκολευόταν πολύ να ενσωματωθεί στο περιβάλλον και και ότι πολλά βράδια φεύγοντας από τα πλατώ, μόλις έφθανε σπίτι της έπεφτε στο κρεβάτι και έκλαιγε με λυγμούς.

Στην ταινία που σκηνοθέτηε ο Μπράιαν ντε Πάλμα σε σενάριο Όλιβερ Στόουν η Φάιφερ κρατούσε τον ρόλο της καλλονής Ελβίρας, φίλης του βαρόνου των ναρκωτικών Τόνι Μοντάνα τον οποίο ενσάρκωσε, μάλλον συγκλονιστικά, ο Αλ Πατσίνο.

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήμουν τρομοκρατημένη" λέει η ηθοποιός καθώς η ταινία αυτή ήταν η πρώτη στην οποία ουσιαστικά κρατούσε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα γυρίσματα κράτησαν έξι μήνες και όπως είπε η Φάιφερ "εγώ και η Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο (η ηθοποιός που ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη την αδελφή του Τόνι Μοντάνα) είμασταν οι μοναδικές γυναίκες σε ένα πραγματικό αντρικό κλαμπ".

Η 23χρονη τότε Μισέλ δεν περίμενε ότι η ταινία θα είχε τόση σημασία για τη ζωή και την καριέρα της, ήταν μάλιστα πεπεισμένη ότι ο ρόλος θα ζημίωνε την καριέρα της. Έκανε λάθος.

"Τόσο η φύση της συναισθηματικής σχέσης που είχα με τον Τόνι Μοντάνα, όσο και η ντροπή που ένιωθα για τον χαρακτήρα που ενσάρκωνα, με έκαναν να γυρίζω στο σπίτι με δάκρυα" αποκαλύπτει τώρα η ηθοποιός.

"Είμαι survivor"

pfeiffer

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζε στο να ενσωματωθεί στην ομάδα των υπολοίπων ηθοποιών, στο τέλος η Φάιφερ πέτυχε αριστοτεχνικά τον σκοπό της. "Το κατάφερα γιατί είμαι survivor. Είμαι πεισματάρα. Μπόρεσα να κρυφτώ πίσω από τη σκληρή προσωπικότητα της Ελβίρας, η οποία στο τέλος χάθηκε κυριολεκτικά μέσα στην κοκαΐνη" λέει η Πφάιφερ.

Αναφερόμενη στην απουσία της από τη μεγάλη οθόνη η 58χρονη Καλιφορνέζα εξηγεί: "Πλέον τα παιδιά μου μεγάλωσαν και έφυγαν από το σπίτι, εγώ όμως δεν έχασα ποτέ την αγάπη μου για τη δράση".

Στην ερώτηση του Αρονόφσκι πώς θα αντιμετωπίσει μία σκηνή ιδιαίτερα δύσκολη, απαντά ειρωνικά: "Απλά θα σηκώσω τα χέρια και θα προσευχηθώ: Θεέ μου, σήμερα σε έχω ανάγκη".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ