ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ημερολόγιο καρκίνου: Μήνυμα αλήθειας από δημοσιογράφο του BBC στο Facebook

Ημερολόγιο καρκίνου: Μήνυμα αλήθειας από δημοσιογράφο του BBC στο Facebook

Τη μάχη της με τον καρκίνο καταγράφει δημόσια η θαρραλεά τηλεπαρουσιάστρια του του BBC Victoria Derbyshire. Στην τελευταία αποκάλυψη και μαρτυρία της, η δημοσιογράφος που διαγνώστηκε με καρκίνο τον Αύγουστο του 2015 έβγαλε την περούκα της μιλώντας για τις χημειοθεραπείες και το κόστος τους.

Στο συγκινητικό video που μαγνητοσκόπησε η Victoria Derbyshire προχώρησε σε μια κίνηση που την όρισε. Η δημοσιογράφος που πάσχει από καρκίνο του μαστού έκανε την ανάρτηση στο Facebook της τη Δευτέρα. Σε αυτό αποκάλυψε ότι έχασε τα τρία τέταρτα του τριχωτού της κεφαλής της από τη χημειοθεραπεία.

"Πρέπει να σας πω ότι ήταν το χειρότερο που έζησα κατά τη θεραπεία μου, ακόμη περισσότερο και από τη μαστεκτομή" λέει.

"Μην με κρίνετε για αυτό, σας λέω απλά ό,τι ένιωσα. Είμαι ευγνώμων για αυτή την περούκα γιατί με βοήθησε στην καθημερινότητα μου, με αυτή πήγαινα στη δουλειά, έζησα την κανονικότητα μου χωρίς έγνοιες. Αλλά ήρθε η ώρα της να φύγει".

Στη συνέχεια η 48χρονη Victoria έδειξε το νέο μαλλί της, λίγο πιο κοντό, κάτω από την περούκα της.

“Δεν είναι όσο λαμπερά ήταν" σχολίασε.

“Νιώθω φοβισμένη που αποχωρίζομαι την περούκα μου γιατί δεν είμαι εγώ" είπε. "Αλλά γνωρίζω ότι δεν έχει σημασία πως μοιάζουν τα μαλλιά μου. Αυτό είναι απλά η απόδειξη ότι όταν ολοκληρωθεί η χημειοθεραπεία τα μαλλιά σου βγαίνουν ξανά" τόνισε.

Τα σχόλια των χρηστών ήταν θετικά και υποστηρικτικά για να συνεχίσει η Victoria Derbyshire το ημερολόγιο της μάχης της με τον καρκίνο.

vic response

Στη συνέχεια η Rachel Rawson της Breast Cancer Care σχολίασε το θάρρος της Victoria και την αξία της κίνησης και του συμβολισμού της.

"Πολλές καρκινοπαθείς γυναίκες μας λένε ότι η απώλεια των μαλλιών τους είναι το πιο δύσκολο στάδιο στη μάχη τους με τον καρκίνο. Πιο δύσκολη και από τη διάγνωση ή την χειρουργική επέμβαση. Η περούκα δίνει σε κάποιες γυναίκες δύναμη και θάρρος να ζήσουν χωρίς περισσότερες δυσκολίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ