ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αστερίξ και Οβελίξ: Έρχεται νέα περιπέτεια στην Ιταλία

Αστερίξ και Οβελίξ: Έρχεται νέα περιπέτεια στην Ιταλία
REUTERS/Benoit Tessier

Το 1959 πρωτοεμφανίστηκε μέσω των κειμένων του Ρενέ Γκοσινί ο γνωστός σε όλους Αστερίξ ο οποίος εικονογραφήθηκε από τον Αλμπέρ Ουντερζό. Ο Γαλάτης ήρωας δεν είχε πάει ποτέ στην Ιταλία και τώρα έφτασε η στιγμή να ξεκινήσει την περιπέτεια του που θα έχει τίτλο "Asterix et la Transitalique" και θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στις 19 Οκτωβρίου.

Στην έκθεση νεανικής λογοτεχνίας ο σεναριογράφος Ζαν-Ιβ Φερί αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία του νέου άλμπουμ και ανέφερε χαρακτηριστικά : "Αυτό γίνεται αναμφίβολα γιατί από την αρχή, με αυτόν τον αδιάκοπο πόλεμο μεταξύ των Γαλατών και των Ρωμαίων, είχα την ιδέα της Ιταλίας, μιας χώρας που ο Αστερίξ δεν είχε πάει ποτέ, εκτός από κάποιες επιδρομές στη Ρώμη".

"Και μετά, πιστεύω ότι αυτός είναι και ένας τρόπος να γίνει μια μικρή μνεία στις ιταλικές ρίζες του Αλμπέρ Ουντερζό, πιστεύω ότι αυτό μπορεί να τον ευχαριστήσει" πρόσθεσε ο αυτός ο οποίος σε συνεργασία με τον Ντιντιέ Κονράντ στην εικονογράφηση, υπογράφει το τρίτο του άλμπουμ μετά τα "Ο Αστερίξ στους Πίκτους No 35" (2013) και "Ο Αστερίξ και ο Πάπυρος του Καίσαρα"

Η ιστορία ξεκινά με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ να πηγαίνουν στην ιταλική χερσόνησο και συγκεκριμένα στη Βενετία έως την Σικελία. Ο σεναριογράφος δήλωσε : «Καθώς Ιταλία υπό τον Καίσαρα, δεν είναι μόνο η Ρώμη, Είναι περιοχές πολύ διαφορετικές και όχι πάντα αγαπητές στον αυτοκράτορα, αυτό είναι και το κοινό τους σημείο με τη Γαλατία. Ο Καίσαρας ονειρεύεται μια Ιταλία ενωμένη και πολλές περιοχές είναι αποφασισμένες για την ανεξαρτησία τους...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ