ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αvatar: Το αντίπαλο δέος του Star Wars ξεκινάει γυρίσματα

Αvatar: Το αντίπαλο δέος του Star Wars ξεκινάει γυρίσματα

Ο μάστορας του παραμυθιού στο σέλιλοιντ και ίσως ο πιο εμπορικός σκηνοθέτης όλων των εποχών, ο Τζέιμς Κάμερον θέλει να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν που θα μείνει στα χρονικά της έβδομης τέχνης για την πρωτοπορία και την τεχνική του αρτιότητα, ουσιαστικά θέλει να κάνει το εξωγήινο σύμπαν του Avatar αντίστοιχο με την διαστημική όπερα του Star Wars.

Όπως ανακοινώθηκε τα γυρίσματα της 2ης ταινίας της κινηματογραφικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Avatar ξεκινούν το φθινόπωρο του 2017 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Τζέιμς Κάμερον συνεχίζοντας την ιστορία που κατέκτησε τα ταμείς όταν προβλήθηκε το 2009 σημειώνοντας θεαματική επιτυχία.

Οι προθέσεις του Κάμερον είναι επικές και η υπερπαραγωγή του ανάγκασε την εταιρία Fox να αλλάξει την ημερομηνία προβολής της που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς όμως να ανακοινωθεί μία κάποια άλλη συγκεκριμένη.

Το δεύτερο κεφάλαιο στην αφήγηση θα ακολουθήσουν τρεις συνέχειες που αρχικά είχαν προγραμματισθεί για το 2020, το 2022 και το 2023.

2017 03 10T205831Z 1691011496 RC1C74FA9260 RTRMADP 3 FILM AVATAR

REUTERS

"Το σενάριο της νέας ταινίας είναι τόσο εκπληκτικό που αξίζει τον κόπο να περιμένεις πότε θα προβληθεί η ταινία" είπε η Σιγκούρνι Γουίβερ.

Στη συνέχεια της ταινίας Avatar θα παίξουν πάλι οι Σαμ Γουόρθινγκτον και Ζόε Ζαλντάνα που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους του παραπληγικού πεζοναύτη Τσέικ Σάλι και της νεαρής γυναίκας Νεϊτίρι από τον πλανήτη Πανδώρα, οι οποίοι ερωτεύονται.

Στο επίκεντρο της νέας ταινίας θα είναι τώρα τα παιδιά τους, ενώ θα παίξουν και η Σιγκούρνι Γουίβερ και ο Στίβεν Λανγκ που στο τέλος της πρώτης ταινίας θεωρούνταν νεκροί.

Η επιστροφή ενός θρύλου

AVATAR ORIGINAL

Η πρεμιέρα της ταινίας Avatar πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στο Λονδίνο και προβλήθηκε στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου 2009 διεθνώς και στις 18 Δεκεμβρίου 2009 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς με τους περισσότερους να επαινούν τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ.

Mε τις συνολικές εισπράξεις να αγγίζουν τα 2,7 δισεκ. δολάρια, το Avatar έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Εξολοθρευτή 2 και του Τιτανικού (επίσης σκηνοθεσίας Κάμερον) που το διατήρησε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Έγινε η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που έφτασε τα 2 δισεκ. δολάρια σε εισπράξεις.

Στην 82η τελετή απονομής των 'Οσκαρ πήγε με εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων εκείνες για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία και απέσπασε τρία βραβεία στις κατηγορίες της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, της Φωτογραφίας και των Οπτικών Εφέ. Βραβεύτηκε επίσης με τη Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ