ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τσόρτσιλ & Τσέινι: Οι μεγάλοι πολέμαρχοι έρχονται στη μεγάλη οθόνη

Τσόρτσιλ & Τσέινι: Οι μεγάλοι πολέμαρχοι έρχονται στη μεγάλη οθόνη
Εικονογράφηση για το CNN: Κατερίνα Ζαρταλούδη

Από τα χρονικά της ιστορίας στα γκρο πλάνα της κινηματογραφικής τέχνης, δύο άντρες που υπέγραψαν την ιστορία της ανθρωπότητας, οι Ντικ Τσέινι και Ουίνστον Τσόρτσιλ επιστρέφουν στην επικαιρότητα με τις ευλογίες της έβδομης τέχνης.

Οι Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ και Έιμι Άνταμς είναι σε συζητήσεις για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη βιογραφική ταινία για τον Ντικ Τσέινι, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ σε σκηνοθεσία του Άνταμ ΜακΚέι αναφέρει το Variety.

Μετά την ταινία του με θέμα την οικονομική κρίση του 2008 “Το Μεγάλο Σορτάρισμα” ο Άνταμ ΜακΚέι αποφάσισε να παρουσιάσει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της Ουάσινγκτον, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το studio Paramount έχει δώσει πράσινο φως στην παραγωγή με τον σκηνοθέτη να προτείνει στον Κρίστιαν Μπέιλ να υποδυθεί τον Τσέινι.

Από την πλευρά τους ο Στιβ Καρέλ θα εμφανιστεί στο ρόλο του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ και η Έιμι Άνταμς θα εμφανιστεί στο ρόλο της σύζυγου του Ντικ Τσέινι, Λιν Τσέινι.

Επιπλέον, σημειώνει το ρεπορτάζ του Variety, συμμετέχουν στην παραγωγή η Gary Sanchez Productions του ΜακΚέι και η Plan B του Μπραντ Πιτ.

chen

Ο Άνταμ ΜακΚέι θα σκηνοθετήσει βάσει δικού του σεναρίου με παραγωγούς και στούντιο να επιθυμούν να αρχίσουν τα γυρίσματα εντός της άνοιξης.

Ο Ρίτσαρντ Μπρους “Nτικ” Τσέινι ήταν ο 46ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, το 2001 – 2009, όταν ήταν πρόεδρος ο Τζορτζ Μπους.

Συμμετείχε στις κυβερνήσεις των Ρίτσαρντ Νίξον, Τζέραλντ Φορντ και Τζορτζ Μπους. Από το 1995 έως το 2000 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Halliburton.

Την περίοδο που διετέλεσε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησαν οι εκστρατείες στο Αφγανιστάν και το Ιράκ μετά την 11η Σεπτεμβρίου και τα προγράμματα “ενισχυμένων τεχνικών ανακρίσεων” εναντίον υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο ΜακΚέι πρόσφατα μίλησε για τις αμέτρητες ώρες έρευνας της προσωπικότητας του Τσέινι και της ανόδου του στην εξουσία και τόνισε ότι προσπάθησε επίμονα για να αποσπάσει τη θετική απάντηση του Μπέιλ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι αμφιβολίες του Ουίνστον Τσόρτσιλ

winston churchill cover life 1940

Περνώντας 48 ώρες “μέσα στο κεφάλι” του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ λίγο πριν από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, η οποία σηματοδότησε και την αρχή του τέλους του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, είναι το θέμα της ταινίας του αυστραλού σκηνοθέτη Τζόναθαν Τεπλίτζκι, η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον προσεχή Ιούνιο.

Η ταινία με τον τίτλο “Τσόρτσιλ" δεν θα είναι άλλη μία βιογραφική ταινία του μεγάλου βρετανού πολιτικού. Ο αυστραλός σκηνοθέτης προτίμησε να επικεντρωθεί σε μία πολύ σύντομη, αλλά κορυφαία περίοδο της ζωής του τότε πρωθυπουργού.

Οι θεατές θα ανακαλύψουν τον χαρισματικό αυτόν ηγέτη του ελεύθερου τότε κόσμου, δύο ημέρες πριν από την απόβαση των Συμμάχων στις νορμανδικές ακτές, μία κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας.

Τον ρόλο του βρετανού πρωθυπουργού κλήθηκε να ενσαρκώσει ο σκωτσέζος ηθοποιός Μπράιαν Κοξ, γνωστός κυρίως από την ταινία “Match Point” του Γούντι 'Αλεν, την “Τροία” και το ρόλο του Χάνιμπαλ Λέκτορ στο αριστουργηματικό “Manhunter” του Μάικλ Μαν του 1986.

Ο Κοξ υποδύεται τον 70χρονο Τσόρτσιλ λίγο πριν την ιστορική D-Day. Κουρασμένος, γεμάτος αμφιβολίες για μία τυχόν αποτυχία, πεισματάρης όμως απέναντι στον αμερικανό στρατηγό Ντουάιτ Αϊνζενχάουερ, μελλοντικό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον οποίο ενσαρκώνει ο Τζον Σλάτερι του "Mad Men" ο Τσόρτσιλ του Κοξ μοιάζει ένας ρόλος που θα τον βάλει στη κούρσα των βραβείων.

Ο ηθοποιός θα ενσαρκώσει τη φυσιογνωμία του Ουίνστον Τσόρτσιλ μετά από τους Ρίτσαρντ Μπάρτον, Μπομπ Χόσκινς και Μπρένταν Γκλίσον.

Aυτή δεν είναι η μόνη ταινία που θα φέρει στη μεγάλη οθόνη τον Βρετανό αστέρα της πολιτικής σκηνής του 20ου αιώνα. Η ταινία "Darkest Hour" του βρετανού σκηνοθέτη Τζο Ράιτ με πρωταγωνιστή τον Γκάρι 'Ολντμαν αναμένεται να βγει το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ