ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Paul Oakenfold στήνει το μεγαλύτερο rave party για το κλίμα στο Έβερεστ

Ο Paul Oakenfold στήνει το μεγαλύτερο rave party για το κλίμα στο Έβερεστ

Το νέο ενθουσίασε παλιούς και νεόκοπους θιασώτες της (πολύ mainstream) rave σκηνής. Ο διάσημος βρετανός dj Paul Oakenfold γράφει ιστορία στήνοντας μια γιορτή μουσικής στην κορυφή του κόσμου για την κλιματική αλλαγή. 

Ο καλλιτέχνης καταγράφει την περιπέτεια ζωής του στο Facebook και όπως αναφέρει ήδη έχει καταφτάσει στην κατασκηνωτική βάση του 'Εβερεστ στο Νεπάλ όπου θα δώσει αύριο την "υψηλότερη γιορτή του κόσμου" με έναν εξοπλισμό ηλεκτρονικής μουσικής σε ύψος 5.380 μέτρων.

Ενώ η ορειβατική περίοδος βρίσκεται στο απόγειό της στο Νεπάλ, οι λάτρεις της περιπέτειας δεν περίμεναν σίγουρα να βρουν ανάμεσά τους τον dj Paul Oakenfold, τρεις φορές υποψήφιο στα μουσικά Βραβεία Grammy.

Ο Oakenfold που συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της mainstream μουσικής σκηνής όπως U2 και Μαντόνα κατά τη διάρκεια της 30ετούς καριέρας του, θα δώσει αύριο το πρωί συναυλία στους πρόποδες της υψηλότερης κορυφής του κόσμου.

"Περιμένουμε με ανυπομονησία την αυριανή συναυλία. Όλος ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος εδώ", δήλωσε ο ίδιος στο AFP τηλεφωνικά.

Για να φθάσει στην κατασκηνωτική βάση, ο 53χρονος μουσικός περπατούσε επί 10 ημέρες. Ο εξοπλισμός του μεταφέρθηκε με γιακ και Σέρπα.

"Δεν θα ισχυριστώ ότι ήταν εύκολο να ανεβώ εδώ, αλλά ήταν ένα υπέροχο μακρινό ταξίδι. Αν μπορούσατε να δείτε τη θέα που έχω μπροστά μου... είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης!".

"Μια διατάραξη της ηρεμίας των βουνών..."

17522822 10155192854172156 24662355568989402

Ωστόσο η συναυλία στο 'Εβερεστ θα είναι σίγουρα λιγότερο θορυβώδης σε σχέση με τη πολύ δυνατή μουσική που επιλέγει ο Oakenfold για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που πηγαίνει στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

"Το κοινό πιθανόν θα κάθεται. Ο αέρας εδώ είναι τόσο λίγος που γρήγορα θα λαχανιάσετε", διευκρίνισε ο Πανζέν Τζα, ένας νεπαλός dj που συνοδεύει τον 'Οκενφολντ.

Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς παραστάσεων, στόχος των οποίων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η συγκέντρωση χρημάτων για τη δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ