ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το ροκ βρυχάται: Bowie, Queen, Blondie & άλλοι σε ένα σπάνιο φιλμ (vid)

Το ροκ βρυχάται: Bowie, Queen, Blondie & άλλοι σε ένα σπάνιο φιλμ (vid)

"Δεν νομίζω ότι με αντιμετώπιζε ως ξένο. Ένιωθε άνετα μαζί μου και με παρότρυνε να τον απαθανατίσω" λέει ο θρύλος της φωτογραφίας Μικ Ροκ για τη σχέση του με τον μυστηριακό Μπόουϊ που αποκαλύπτεται στο ντοκιμαντέρ γεμάτο από σπάνια πλάνα ενός ροκ που έγραψε ιστορία. 

Το μέχρι σήμερα ανέκδοτο υλικό είναι κομμάτι του νέου ντοκιμαντέρ για τη ροκ σκηνή "Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock" που προβάλεται στην Αμερική γράφοντας αό την αρχή την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

Σε αυτό, πολλά πλάνα που βλέπουμε για πρώτη φορά, ηχογραφήσεις που ξεθάφτηκαν (κι αυτές για πρώτη φορά) κάποιων από τους πιο διάσημους σταρ του ροκ, όπως οι Ντέιβιντ Μπόουι, Κουήν, Λου Ριντ, Ίγκι Ποπ, Σιντ Μπάρετ (ο ιδρυτής των Πινκ Φλόιντ).

Το Rolling Stone δίνει τη δυνατότητα να δούμε πλάνα από έναν χαρούμενο Ντέιβιντ Μπόουι και τα μέλη του συγκροτήματος "The Spiders of Mars" στο καμαρίνι τους.

Στο απόσπασμα ο Ροκ εξομολογείται: "Δεν νομίζω ότι με αισθάνθηκαν ξένο. Ήμουν κομμάτι της δομής. Ήμουν διάσημος και νομίζω ότι τα ήξεραν όλα αυτά. 'Αρα ήμουν, για την περίπτωση εκείνη τη στιγμή, ένας φυσικός, οργανικός Γιόζεφ Γκέμπελς. Και ήμουν αρκετά φθηνός" λέει με μια δόση αυτοσαρκασμού.

Σε παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει ο Μικ Ροκ στο περιοδικό (Σεπτέμβριος 2015) είχε αναφερθεί επί μακρόν στη συνεργασία του με τον Μπόουι, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του μουσικού.

"Μαζί μου, ήταν πολύ ανοιχτός και χαλαρός. Ήταν κατά ένα τρόπο φυσιολογικό, εκείνους τους καιρούς. Δεν έλεγε "μη κλικάρεις εδώ, μη κλικάρεις εκεί". Ήταν μια πολύ θετική και ενθαρρυντική προσωπικότητα. Δεν ήταν κλειστός, ήταν πολύ ανοιχτός. Ήθελε να τραβήξω τις φωτογραφίες" τόνισε.

mick rock shot documentary poster


ΔΗΜΟΦΙΛΗ