ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αλέν Ντελόν: Γιατί ο 81χρονος star λέει αντίο σε όλα

Αλέν Ντελόν: Γιατί ο 81χρονος star λέει αντίο σε όλα

Αμφιλεγόμενος και προκλητικός, σκανδαλώδης και γοητευτικός ο Αλέν Ντελόν είναι ένας από τους star που όρισαν τον Ευρωπαϊκό και δη τον Γαλλικό κινηματογράφο με τις ερμηνείες του στη μεγάλη οθόνη και τα σκάνδαλα πίσω από τους προβολείς.

Αποφασισμένος να αποτραβηχτεί από τον προβολέα ο 81χρονος πλέον Ντελόν ρίχνει αυλαία στην καριέρα του όπως δήλωσε σήμερα στο AFP. Αυτό θα το κάνει με ένα διπλό χτύπημα. Ο Ντελόν αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του με μια ταινία και ένα θεατρικό έργο που θα είναι τα "τελευταία" του.

Την Παρασκευή είχε ανακοινώσει, με την ευκαιρία της τελετής προς τιμήν του στο Διεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικών Ταινιών στη Λιέγη του Βελγίου, ότι ετοιμάζεται να γυρίσει μια τελευταία ταινία.

"Έχω την ηλικία που έχω, έκανα την καριέρα που έκανα. Θα κλείσω τον κύκλο με μια υπέροχη ταινία και ένα υπέροχο θεατρικό έργο. Αυτό δεν σημαίνει αμέσως το τέλος μιας ζωής αλλά το τέλος μιας καριέρας. Οργανώνοντας αγώνες πυγμαχίας, είδα ανθρώπους που λυπούνταν που έδωσαν μια παραπάνω μάχη η οποία δεν χρειαζόταν. Εγώ δεν θα το κάνω αυτό", τόνισε ο Ντελόν.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ο γάλλος ηθοποιός θα έχει γυρίσματα για τον κινηματογράφο, με σκηνοθέτη τον Πατρίς Λεκόντ, συγγραφέα του βιβλίου "Encyclopédie Delon" (2016).

Εδώ και καιρό θέλαμε πολύ να γυρίσουμε μαζί μια ταινία για το σινεμά. Το σενάριο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα είναι μια πολύ ωραία ιστορία αγάπης. Ο τίτλος δεν έχει βρεθεί ακόμη αλλά το πρόσωπο που υποδύομαι θα είναι λίγο ο εαυτός μου στην καθημερινή ζωή: ένας άνδρας της ηλικίας μου, ιδιότροπος και ευέξαπτος που όμως πριν φύγει ανακαλύπτει τον έρωτα. Είναι μια ταινία που βάζει τους τίτλους τέλους σε μια καριέρα", διευκρίνισε ο ηθοποιός ο οποίος θα συμπρωταγωνιστεί για πρώτη φορά με την Ζιλιέτ Μπινός -"μια υπέροχη ηθοποιό" όπως τη χαρακτήρισε.

"Η ταινία θα προβληθεί το 2018. 'Ολα είναι δυνατά, ακόμη και το φεστιβάλ των Καννών. Για την τελευταία μου ταινία, θα ήθελα να επιστρέψω (στις Κάννες) και να πω αντίο".

Το 2013, έπειτα από κάποια χρόνια διαφωνίας με τις Κάννες που δεν τον είχαν καλέσει στην επέτειο για τα 50 χρόνια του θεσμού, ο ηθοποιός ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ με την ευκαιρία της προβολής μιας διασκευής της ταινίας "Γυμνοί στον ήλιο" του Ρενέ Κλεμάν.

"Μετά την τελευταία αυτή ταινία, θα τελειώσω την καριέρα μου με ένα υπέροχο θεατρικό έργο γραμμένο για μένα, το 'Le Crépuscule d'un fauve' (σε ελεύθερη απόδοση: Το λυκόφως ενός θηρίου) της Ζαν Φοντέν", ανακοίνωσε επίσης ο Ντελόν που θα υποδυθεί πάνω στο σανίδι έναν αστυνομικό διευθυντή στο Παρίσι, που τραυματίζεται από σφαίρα την ώρα του καθήκοντος και αναγκάζεται να σταματήσει από το επάγγελμά του.

Le Samourai

Ο Αλέν Ντελόν δεν γύρισε ταινίες στον κινηματογράφο μετά τον "Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες" το 2008. Τη προηγουμένη χρονιά, είχε παίξει με τη Μιρέιγ Νταρκ στο θέατρο σε μια διασκευή της ταινίας "Οι Γέφυρες του Μάντισον". Το 2009 πρωταγωνίστησε στο Théâtre de la Madeleine στο έργο "Love Letters" με την Ανούκ Εμέ.

Το 2011 στο Παρίσι και σε περιοδεία, ο Ντελόν πρωταγωνίστησε στο θεατρικό έργο "Une journée ordinaire" (σε ελεύθερη απόδοση "Μια συνηθισμένη μέρα") με την κόρη του Ανούσκα.

Θρύλος του γαλλικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο Ντελόν γύρισε περίπου 100 ταινίες σε 50 χρόνια σταδιοδρομίας με πολλές από αυτές να θεωρούνται αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ