ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέιμς Μποντ: Τι επιφυλάσσει το αύριο για τον 007;

Τζέιμς Μποντ: Τι επιφυλάσσει το αύριο για τον 007;

Ο κατάσκοπος που αγάπησε τις γυναίκες, το shaken not stirred κοκτέιλ του και τα απίθανα gadget του Q, o 007 θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη. Κανείς όμως δεν μοιάζει να είναι σίγουρος για το ποιος θα τον ερμηνεύσει, ποιος θα τον σκηνοθετήσει και εάν επιτέλους θα αλλάξει, όχι μόνο κοστούμι αλλά και χρώμα στο δέρμα.

Τέλος δεν μοιάζει να έχει η ιστορία με τη συνέχιση της κινηματογραφικής σειράς του Τζέιμς Μποντ καθώς από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η 24η περιπέτεια του θρυλικού πράκτορα 007 όλοι ασχολούνται με τη διάδοχη κατάσταση. Ο Ντάνιελ Κρεγκ φρόντισε για αυτό.

Ο Κρεγκ πριν καλά –καλά τελειώσουν τα γυρίσματα του Spectre έσπευσε να δηλώσει ότι “προτιμώ να κόψω τις φλέβες μου παρά να ξαναπαίξω τον Μποντ”.

Από τότε έχουν γραφτεί δεκάδες ρεπορτάζ για το ποιος μπορεί να είναι ο διάδοχός του, μέχρι που πριν από λίγους μήνες φήμες ήθελαν τον Ντάνιελ Κρεγκ να συμφώνησε με την παραγωγό της επιτυχημένης κινηματογραφικής σειράς Μπάμπαρα Μπρόκολι και να δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στην 25η συνέχεια της ταινίας.

Όμως ίσως δεν πάνε όλα όπως ορίζει ο Κρεγκ που αν υποδυθεί τον Μποντ θα το κάνει για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Πηγές της Page Six αναφέρουν σε δημοσίευμα ότι η Μπρόκολι μάλλον βαρέθηκε να παίζει παιχνιδάκια με τον Κρεγκ και “προσπαθεί να ξεφύγει”.

“Η Μπρόκολι παρακάθησε στο δείπνο Chateau Marnont μαζί με άλλους διάσημους κινηματογραφιστές και φαίνεται να εμπιστεύτηκε σε φίλους της ότι δεν είναι ακόμη σίγουρη για το πότε θα γυριστεί η επόμενη ταινία του 007” αναφέρει το δημοσίευμα.

Άλλωστε η Μπρόκολι δηλώνει απασχολημένη με την παραγωγή δύο άλλων ταινιών και ενός θεατρικού έργου, καθώς και της παράστασης “The Kid Stays in the Picture” που παίζεται στο Λονδίνο και η οποία στη συνέχεια θα ανέβει και σε σκηνή του Μπρόντγουεϊ.

Μετά τον Κρεγκ ο Έλμπα;

Elba Idris Elba HOB

Το όνομα του Ίντρις Έλμπα ακούγεται καιρό ως ένας υποψήφιος διάδοχος στη γκαρνταρόμπα και τις περιπέτειες του 007. Ωστόσο η συνάδελφος και συμπατριώτισσά του Τζοάνα Λάμλεϊ ισχυρίζεται ότι ο Ίντρις Έλμπα δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, επειδή, όπως λέει, δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα που περιγράφεται στα βιβλία του Ίαν Φλέμινγκ.

Η 71χρονη ηθοποιός και λαμπρή κωμικός Τζοάνα Λάμλεϊ που πέρασε από τα πλατό του Μποντ όταν συμμετείχε με μικρό ρόλο στην ταινία του 007 “Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειοτάτης” εξέφρασε την άποψή της σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να διαδεχτεί τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του 007.

Ο Ίντρις Έλμπα είναι εκπληκτικός, αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζει στο προφίλ του Μποντ, ο οποίος περιγράφεται με σαφήνεια στο βιβλίο” δήλωσε η ηθοποιός στο Radio Times. “Όταν πρόκειται για την υποκριτική δεν βλέπω το χρώμα, αλλά ο Ίντρις Έλμπα είναι έτσι κι αλλιώς ένας μεγάλος σταρ” είπε η ηθοποιός, που εμφανίστηκε μαζί με τον 44χρονο ηθοποιό στο Absolutely Fabulous, σχολιάζοντας την πιθανή ανάληψη του ρόλου σε περίπτωση αποχώρησης του Κρεγκ από την κινηματογραφική επιτυχία του Μποντ.

Πάντως, ο Έλμπα πέρυσι είχε δηλώσει ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, αν και όπως είχε δηλώσει “όπου κι αν πάω οι άνθρωποι μου λένε ότι θα ήθελαν να συμβεί αυτό. Για να είμαι όμως πραγματικά ειλικρινής, νομίζω ότι είμαι κάπως μεγάλος για το ρόλο αυτό. Τρέξιμο, αυτοκίνητα, κυρίες και μαρτίνι... ποιος θέλει να το κάνει αυτό; Ακούγεται τρομερό”.

Tέλος ένα ακόμη σενάριο αναδύεται. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα που καταναλώνουν οι εραστές του σινεμά και δη του Μποντ ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει τον επόμενο Μποντ και αν το κάνει θα είναι μάλλον με τον Τομ Χάρντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ