ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε ο Chris Cornell των Soundgarden - Η συγκινητική σχέση του με την Ελλάδα

Πέθανε ο Chris Cornell των Soundgarden - Η συγκινητική σχέση του με την Ελλάδα

Θρήνος στη μουσική σκηνή. Πέθανε σε ηλικία 52 ετών ο frontman των Soundgarden και Audioslave Chris Cornell ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ακτιβιστή και καλλιτέχνη της grunge και του ροκ.

Ο Cornell έφυγε στην πόλη του Ντιτρόιτ όπου και περιόδευε με το group των Soundgarden. Ο Brian Bumbery, εκπρόσωπος τύπου του μουσικού, σημείωσε ότι ο θάνατος του ήταν "αιφνίδιος και απρόσμενος" αναφέρει το CNN.

"Η σύζυγος του Vicky και η οικογένεια του είναι σε κατάσταση σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο και θα συνεργαστούν με τις αρχές για να αποκαλυφθεί η αιτία που οδήγησε στην απώλεια" αναφέρεται στην ανακοίνωση σημειώνοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες θα εκτιμηθεί η διακριτικότητα και ο σεβασμός στο πένθος του οικογενειακού κύκλου του Cornell.

O βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε εμφανιστεί το βράδυ της Τετάρτης στο Fox Theatre του Ντιτρόϊτ.

Τα χρόνια που ήμασταν grunge

Ο Cornell ξεκίνησε την καριέρα του στο Σιάτλ με τη μπάντα των Soundgarden το 1984. Ήταν ένα συγκρότημα που όρισε τη σκηνή της μουσικής grunge στα 90s μαζί με τους Nirvana του Κερτ Κομπέιν. Ο Κομπέιν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Σιάτλ το 1994.

Η μοίρα των frontman της μουσικής σκηνής μοιάζει κοινή και δυσάρεστη. Πέρα από τους Cornall και Κομπέιλ o τραγουδιστής των Alice in Chains, Layne Staley, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2002 όπως και ο Scott Weiland των Stone Temple Pilots το 2015.

Ο Cornell μιλούσε ανοιχτά στις συνεντεύξεις του για τον αλκοολισμό με τον οποίο πάλευε και το δυσάρεστο τέλος των συναδέλφων του.

"Έχω χάσει πολλούς, θαυμαστούς καλλιτέχνες και φίλους, ανθρώπους που μου έδιναν έμπνευση" είχε πει το 2015 στο Rolling Stone. "Ήταν όλοι νέοι και είχαν τόσο πολύ ταλέντο και τόσο μέλλον μπροστά τους".

Πρωτοπόροι ως Soundgarden

2017 05 18T080614Z 1878602407 RC1267E00E00 RTRMADP 3 PEOPLE CHRISCORNELL

REUTERS/Danny Moloshok

Οι Soundgarden είχαν προηγηθεί των Nirvana και Pearl Jam αλλά η επιτυχία δεν τους δόθηκε εύκολα. Το συγκρότημα γνώρισε εμπορική επιτυχία με το album "Superunknown" το 1994 που είχε προταθεί για καλύτερο rock album στα Grammy της χρονιάς.

Το single "Black Hole Sun" κέρδισε το Grammy όπως και το "Spoonman".

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1997, μια κατάληξη που δεν εντυπωσίασε τον Cornell όπως είχε αποκαλύψει στο CNN το 2012. "Ήταν η στιγμή να κάνουμε ένα διάλειμμα" είχε πει.

Το 2001 ο Cornell συνδημιούργησε με τρία πρώην μέλη των Rage Against the Machine τους Audioslave.

Ο Cornell και το δυνατό μέταλλο της φωνής του έντυσαν μουσικά και την περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ "Casino Royale" ενώ έβγαλε πέντε solo album.

"Όταν γράφω ένα τραγούδι και το παραδίδω στον κόσμο, δεν μου ανήκει" έχει πει στο CNN. "Έχει τη δική του πλέον ζωή και όταν το ακούς είναι δικό σου".

H Eλλάδα μέσα του

https://www.instagram.com/p/p

Ο Chris Cornell ήταν παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Vicky Κarayiannis. Aυτός ήταν ο δεύτερος γάμος του. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, την Toni (2004) και τον Christopher Nicholas (2005).

Ο Cornell έγινε Χριστιανός Ορθόδοξος για τη σύζυγο του. Ακτιβιστής ο ίδιος τον Απρίλιο του 2017 επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενία του Ελαιώνα για να μιλήσει με τους πρόσφυγες.

Κουμπάρος με την Άννα Βίσση που έχει βαφτίσει το γιο του ο Cornell βρέθηκε επάνω στη σκηνή με την ελληνίδα ερμηνεύτρια σε μια συνάντηση απρόσμενη για πολλούς.

Ευαίσθητος και ειλικρινής ο Cornell "είναι να είσαι ένα παιδί εκτεθειμένο στη σκληρότητα ο Chris θέλει με πάθος να αλλάξει τις ζωές άλλων" αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Chris & Vicky Cornell Foundation.

Ο Cornell έγραψε πρόσφατα το θεματικό τραγούδι της ταινίας "The Promise" που μιλάει για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Της επίσκεψης του στον Ελαιώνα είχε προηγηθεί η εμφάνιση του δίπλα από τον Τζορτζ Κλούνεϊ στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ