ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φρέντι Μέρκιουρι: Ο πόνος και το οδυνηρό τέλος του αποκαλύπτονται

Φρέντι Μέρκιουρι: Ο πόνος και το οδυνηρό τέλος του αποκαλύπτονται
Facebook@BrianMay

Εμβληματικός και ταλαντούχος ο Φρέντι Μέρκιουρι παραμένει ένας θρύλος που δεν ξέφτισε ποτέ. Χάνοντας τη μάχη του με το AIDS ο τραγουδιστής των Queen πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα πρώτα επώνυμα θύματα της μάστιγας που ο Ρόναλντ Ρίγκαν και αυτοί που θα μπορούσαν να την αναχαιτίσουν όσο υπήρχε ακόμη χρόνος αξιολόγησε όχι ως σημαντική -ήταν οι αρχές των 80s.

Στη μάχη του Μέρκιουρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του αναφέρθηκε ο κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι σε συνέντευξη του στο περιοδικό των Sunday Times που συγκλονίζει με τις αποκαλύψεις του.

Όπως λέει ο Μέι ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε σχεδόν χάσει το ένα του πόδι εξαιτίας των επιπλοκών του AIDS πολύ πριν πεθάνει το 1991 σε ηλικία 45 χρόνων.

"Το πρόβλημα ήταν στην πραγματικότητα το πόδι του. Κάποτε το έδειξε σε ένα δείπνο και τότε είπε: Ω, Μπράιαν, λυπάμαι που σε αναστάτωσα δείχνοντάς το. Και του είπα: δεν αναστατώθηκα Φρέντι, εκτός από το ότι συνειδητοποιώ ότι πρέπει να αντέξεις τόσο φοβερό πόνο".

Ο 69χρονος Μέι εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Μέρκιουρι δεν μπόρεσε να ζήσει περισσότερο ώστε να επωφεληθεί από το "μαγικό κοκτέιλ" των αντιρετροϊκών φαρμάκων που κυκλοφόρησαν λίγους μήνες αργότερα και σταμάτησαν το AIDS να είναι η θανατική καταδίκη των πασχόντων.

Έφυγε λίγους μήνες πριν. Αν κρατούσε λίγο περισσότερο, θα ήταν ακόμα μαζί μας, είμαι σίγουρος" είπε ο Μέι. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε μόνος του την ασθένεια στους θαυμαστές του 24 ώρες πριν πεθάνει.

queen1

Η δημόσια συζήτηση για τη αρρώστια δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Μέρκιουρι, είπε ο Μέι. "Φυσικά όλοι γνωρίζαμε από τι έπασχε, αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Πιθανότατα δεν θέλαμε να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα και δεν θέλαμε να μιλήσουμε γι’ αυτό και δεν θέλαμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλά αυτή ήταν η κατάσταση. Και έτσι προχωρήσαμε" πρόσθεσε.

"Ίσως ο Κύριος έφερε αυτήν την πανώλη επειδή το παράνομο σεξ παραβιάζει τις Δέκα Εντολές" δήλωνε ο πλανητάρχης Ρόναλντ Ρίγκαν όταν μπορούσε να σώσει ζωές. Η ατάκα του συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη, εγκεκριμένη βιογραφία του.

queen2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ