ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Wonder Woman: Μετά τις αντιδράσεις ακόμη περισσότερες προβολές μόνο για γυναίκες

Wonder Woman: Μετά τις αντιδράσεις ακόμη περισσότερες προβολές μόνο για γυναίκες

Με αφορμή την έφοδο της Wonder Woman, της υπερηρωίδας σύμβολο του φεμινισμού και της γυναικείας χειραφέτησης για πολλούς, στον κινηματογράφο η αλυσίδα αιθουσών “Alamo” Drafthouse στο Τέξας ανακοίνωσε πως θα γιορτάσει την είσοδο της στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel με μια προβολή μόνο για γυναίκες.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το αντρικό κοινό που έκρινε την απόφαση της εταιρίας σεξιστική.

"Ζητούμε συγγνώμη κύριοι, αλλά αποδεχόμαστε τη γυναικεία μας δύναμη και σας απαγορεύουμε την είσοδο σε μία ξεχωριστή βραδιά στο Alamo Ritz. Και όταν λέμε πως θα μπορούν να προσέλθουν μόνο γυναίκες, το εννοούμε. Όλοι όσοι θα παρευρίσκονται στην κινηματογραφική αίθουσα θα είναι του ίδιου φύλου" ανακοίνωσαν οι εμπνευστές της ιδέας.

Αρκετοί άνδρες δεν αντιμετώπισαν την ανακοίνωση με ιδιαίτερη ευγένεια και άρχισαν την έντονη κριτική σε σχόλια στην επίσημη σελίδα του κινηματογράφου στο Facebook.

"Μάλλον η ισότητα είναι επιλεκτική στις μέρες μας. Τι θα λέγατε για μία προβολή που θα απευθύνεται μόνο σε άντρες; Ή μήπως δεν εκφράζεται έτσι η ισότητα;" ήταν ένα από τα χιλιάδες σχόλια.

Οι διαχειριστές της σελίδας του “Alamo” απάντησαν σε πολλά χλευαστικά σχόλια τονίζοντας πως έχουν διεξάγει τέτοιες ειδικές προβολές και στο παρελθόν που αφορούσαν για παράδειγμα βετεράνους (για στρατιωτικές ταινίες).

Επιπλέον η αλυσίδα ανακοίνωσε ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης θα οργανώσει και άλλες προβολές αποκλειστικά για γυναίκες και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

www

Γιατί η Wonder Woman είναι τόσο ξεχωριστή

Η Wonder Woman είναι ένας χαρακτήρας της DC που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες τη δεκαετία του 1940. Έκτοτε είναι μια από τις γυναίκες που εκθείασαν πολλοί fan του είδους για τη σημειολογία και τον συμβολισμό της.

Στην καταγωγή είναι Αμαζόνα με προέλευση από Θεμίσκυρα. Στην πατρίδα της ονομάζεται Πριγκίπισσα Νταϊάνα της Θεμισκύρας, ενώ πέρα από τη πατρίδα της ονομάζεται Diana Prince, που είναι και η πολιτική και μυστική της ταυτότητα.

Όσον αφορά τις δυνάμεις της, η Diana απεικονίζεται ως αθλήτρια, ακροβάτισσα, μαχήτρια και στρατηγός, εκπαιδευμένη και έμπειρη σε πολλές αρχαίες και σύγχρονες μορφές ένοπλης και άοπλης μάχης. Ο Μπάτμαν την αποκάλεσε κάποτε η "καλύτερη μαχήτρια στον κόσμο".

Επιπλέον η WW ξέρει να ψυχολογεί φίλους και εχθρούς καλύτερα από τους άντρες υπερήρωες καθώς είναι περισσότερο εγκεφαλική -ακόμη και αν η ωστική δύναμη που χρησιμοποιεί αρκεί για να μεταπείσει τους πάντες.

via GIPHY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ