ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέιμι Φοξ: Χλεύασε τη νοηματική γλώσσα στον Τζίμι Φάλον προκαλώντας οργή

Τζέιμι Φοξ: Χλεύασε τη νοηματική γλώσσα στον Τζίμι Φάλον προκαλώντας οργή

Τα όρια της προαπαιτούμενης πολιτικής ορθότητας ξεπέρασε πρόσφατα ο ηθοποιός Τζέιμι Φοξ στην εμφάνιση του στο talk show του Τζίμι Φάλον.

Ο καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή για να προωθήσει τη νέα του εκπομπή "Beat Shazam" αποφάσισε να κάνει κάποιες κινήσεις με τα χέρια του, σαν να μιλούσε στη νοηματική γλώσσα. Ωστόσο οι κινήσεις που έκανε δεν έβγαζαν κανένα νόημα, καθώς ο ηθοποιός δεν γνωρίζει τη νοηματική.

Ο χλευασμός του προκάλεσε την οργή της κωφής ηθοποιού Μάρλι Μάτλιν, η οποία και σχολίασε το άνοστο αστείο του Φοξ στο Twitter γράφοντας: "Κ. @iamjamiefoxx. Θα χαρώ να σας κάνω μαθήματα της νοηματικής γλώσσας, ώστε να μπορέσετε να είστε πιο αστείος"

JAMIE MATLIN

Παράλληλα ο reality star, μοντέλο και ηθοποιός Νάιλ ΝτιΜάρκο, που είναι επίσης κωφός και έχει κερδίσει το "Dancing with the Stars" και το "America’s Next Top Model", χαρακτήρισε τις ενέργειες του Φοξ ως "άσεμνες".

"@iamjamiefoxx, ό,τι έκανες είναι ασέβεια προς τη νοηματική γλώσσα. Όλα αυτά είναι ασυναρτησίες" έγραψε στο Twitter του.

JAMIE MARCO

"Επίσης- @jimmyfallon @FallonTonight πώς το επιτρέψατε αυτό; Πού είναι η ευαισθησία σας; Δεν υπάρχει τίποτα κωμικό όταν κοροϊδεύετε τους άλλους" πρόσθεσε για την ευθύνη του οικοδεσπότη να ορίζει την συμπεριφορά των καλεσμένων του χωρίς να προσβάλει, να μειώνει και να χλευάζει κοινότητες που παλεύουν με το στίγμα των καιρών μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ