ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πιρς Μπρόσναν: «Ο Ρότζερ Μουρ ήταν ο πρώτος αληθινός ήρωάς μου»

Πιρς Μπρόσναν: «Ο Ρότζερ Μουρ ήταν ο πρώτος αληθινός ήρωάς μου»

Η απώλεια του Ρότζερ Μουρ σημάδεψε για πάντα τη ζωή των διαδόχων του στο κοστούμι του 007. Ένας από αυτούς, ο Πιρς Μπρόσναν, αποφάσισε να υπογράψει ένα ειλικρινή φόρο τιμή στον "ήρωά" του, τον εκλιπόντα "Μποντ" που απεβίωσε στις 23 Μαϊου σε ηλικία 89 ετών.

Ο Μουρ δεν ήταν μόνον ο προκάτοχος του Μπρόσναν στον ρόλο του πράκτορα 007, αλλά είχε ασκήσει προσωπική επιρροή στον ηθοποιό, ο οποίος τον παρακολουθούσε και τον θαύμαζε από τότε που πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά "Ο Άγιος".

"Είχα ανακαλύψει τις ταινίες και τον Τζέιμς Μποντ. Ωστόσο κόστιζε πολύ να πάω στον κινηματογράφο. Και τότε ανακάλυψα τον πρώτο μου πραγματικό ήρωα, τον Ρότζερ Μουρ. Τον Σάιμον Τέμπλαρ, τον Άγιο" γράφει ο Πιρς Μπρόσναν στο Variety σε συγκινητικό άρθρο – φόρο τιμής στον Ρότζερ Μουρ.

Μόνο μετά από συλλογισμό βλέπω πόση επιρροή είχε ασκήσει ο Ρότζερ Μουρ σε μένα, έναν νεαρό Ιρλανδό μετανάστη από τις όχθες του ποταμού Μπόιν. Υποθέτω ότι ο συνδυασμός του Μποντ και του Άγιου πυροδότησε τη φλόγα για δόξα. Ήθελα να είμαι εκεί πάνω. O Ρότζερ και ο Άγιος με έκανε να πιστέψω τον κόσμο του" σημειώνει.

Ο Μπρόσναν θυμάται πώς ερωτεύτηκε τις ταινίες σε νεαρή ηλικία, επικαλούμενος την "αβίαστη" άνεση, με την οποία οι ηθοποιοί που θαύμαζε, όπως ο Μουρ τον έκαναν να αποκτήσει την εμμονή με την υποκριτική.

"Μόνο τώρα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, ξέρω ότι ήταν ήρωας" αναφέρει για τον Μουρ υπενθυμίζοντας την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο, πολύ πριν ο Μπρόσναν αναλάβει το ρόλο του 007.

Ο ηθοποιός είχε την τύχη να συναντηθεί ξανά με τον ήρωά του, Ρότζερ Μουρ, όταν η εκλιπούσα σύζυγός του Κασάντρα, έπαιξε το 1981 στην ταινία Τζέιμς Μποντ "Για τα μάτια σου μόνο". Χρόνια αργότερα ο Πιρς Μπρόσναν και ο Ρότζερ Μουρ συναντήθηκαν στα γυρίσματα όταν ο πρώτος έγινε ο Τζέιμς Μποντ στην ταινία "Golden Eye" (Επιχείρηση Χρυσά Μάτια).

"Ήρθε στα γυρίσματα και μου ευχήθηκε καλή τύχη. Ακόμη αισθανόμουν δέος όταν τον έβλεπα. Τελευταία φορά τον είδα στον Albert Hall σε εκδήλωση προς τιμήν του παραγωγού του Τζέιμς Μποντ, Άλμπερτ (Κούμπι) Μπροκόλι. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Είμαι τόσο υπερήφανος που γνώρισα την καλοσύνη και την ανθρωπιά του Σερ Ρότζερ Μουρ" γράφει ο Πιρς Μπρόσναν.

Διαβάστε τον αποχαιρετισμό του εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ