ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάρολος: Επίτιμος διδάκτορας πανεπιστημίου στη γενέτειρα του Δράκουλα

Κάρολος: Επίτιμος διδάκτορας πανεπιστημίου στη γενέτειρα του Δράκουλα
REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Τη στιγμή που η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media καθώς επιμένει στα τολμηρά καπέλα και εκτιμάει την τηλεοπτική μεταφορά της ζωής της (η Ελισάβετ είναι fan του The Crown) ο 68χρονος Κάρολος, Πρίγκιπας της Ουαλίας, είναι από τη Δευτέρα επίτιμος διδάκτορας σε πανεπιστήμιο της Τρανσυλβανίας, τη γενέτειρα του Vlad Tepes (ή Vlad III Dracula) ή αλλιώς του Κόμη Δράκουλα του "Ανασκολοπιστή".

Ο τιμητικός τίτλος τού δόθηκε κατά τη διάρκεια μίας ιδιωτικής του επίσκεψης στη Ρουμανία, της οποίας δηλώνει λάτρης. Ο πρύτανης του Babes-Bolyai University, Ioan Aurel Popa απένειμε την τιμητική διάκριση στον πρίγκιπα Κάρολο του "δόκτορα, τιμής ένεκεν, τη Δευτέρα" για το ρόλο του ως "πραγματικού προστάτη της Τρανσυλβανίας και της Ρουμανίας".

Ο Κάρολος, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Ρουμανία, είπε στους φοιτητές και τους καθηγητές που συγκεντρώθηκαν για την τελετή ότι έχει "ξελογιαστεί από το λοφώδες, δασώδες και εύφορο τοπίο" που συνάντησε στην Τρανσυλβανία πριν από 20 χρόνια.

Ο πρίγκιπας διαθέτει δύο ιδιοκτησίες στη βορειοδυτική περιοχή της Τρανσυλβανίας, την οποία και επισκέπτεται κάθε χρόνο.

Τον Μάρτιο πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία εξ ονόματος της βρετανικής κυβέρνησης.

"Όταν παντρεύτηκα τον Κάρολο, δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι"

2017 05 09T145123Z 395937891 RC1B8DAE8440 RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Για πρώτη φορά μίλησε η σύζυγος του Πρίγκιπα Κάρολου Καμίλα για τις δυσκολίες του να ζεις στη σκιά του Παλατιού. Μιλώντας στο περιοδικό “You Magazine”, η Δούκισσα της Κορνουάλης αναφέρθηκε στην "ψυχολογικό εκβιασμό" των ΜΜΕ που την "φυλάκισαν" για έναν ολόκληρο χρόνο μέσα στο ίδιο της το καταφύγιο, το σπίτι της."Δεν μπορούσα να πάω σχεδόν πουθενά. Ήταν πολύ δυσάρεστο όλο αυτό που συνέβαινε και δεν θα ήθελα να το ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου" είπε η Καμίλα που βρήκε διέξοδο στη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Ο Κάρολος αρραβωνιάστηκε την Καμίλα στις 10 Φεβρουαρίου του 2005, μετά από 35 χρόνια σχέσης. Τον επόμενο χρόνο, η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ