ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί αυτό το τραγούδι της Τερέζα Μέι κατακτάει τα charts (vid)

Γιατί αυτό το τραγούδι της Τερέζα Μέι κατακτάει τα charts (vid)
REUTERS/Leon Neal/Pool

Μάλλον η δική μας εβδομάδα είναι κάπως καλύτερη από αυτή της Τερέζα Μέι που νιώθει τα χτυπήματα των αντιπάλων της να αμαυρώνουν τη δημόσια εικόνα της. Λίγο πριν η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν διασταυρώσουν τα ξίφη τους η "λαβωμένη" που θα ήθελε να είναι Μάργκαρετ Θάτσερ αλλά προφανώς δεν είναι, δέχεται ένα λυρικό πλήγμα -από το πουθενά.

Σε αυτές τις εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία ένα τραγούδι θα παίζει επίμονα στα σπίτια (έστω κάποιων) Βρετανών με στίχους που την κατηγορούν ότι είναι "ψεύτρα". Το τραγούδι "Liar Liar Ge2017" έχει φτάσει στον αριθμό τρία του iTunes και στα 10 κορυφαία των τσαρτς με τον Κάπταιν Σκα να είναι ο δημιουργός που μέχρι σήμερα δεν γνώριζε κανείς.

Το τραγούδι κατηγορεί την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας για τα προβλήματα στο εθνικό σύστημα υγείας, την εκπαίδευση και τη φτώχεια, αλλά και για τις πολλές αλλαγές του κόμματος των Τόρις, ακόμα και για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Τα εύκολα λόγια και η μουσική του το βοήθησαν ώστε να ξεπεράσει την Μάιλι Σάιρους, τον Νάιλ Χόραν και τον Εντ Σίραν. "Είναι ψεύτρα, ψεύτρα δεν μπορείτε να την εμπιστευθείτε, όχι, όχι, όχι", λένε οι στίχοι του τραγουδιού.

"Όταν υπάρχουν νοσηλευτές που πεινούν και σχολεία σε παρακμή δεν αναγνωρίζω αυτήν την τσακισμένη χώρα" λέει σε άλλο σημείο το τραγούδι.

Τα κέρδη που θα καταγράψει το τραγούδι από τις 26 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου θα μοιραστούν στις τράπεζες τροφίμων που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Λαϊκή Συνέλευση κατά της Λιτότητας.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αρνήθηκαν να παίξουν το τραγούδι. Το μεγάλο top 40 Σόου στο CAPITAL FM και στον Χαρτ ανακοίνωσαν ότι το τραγούδι ήταν στη δέκατη θέση και "απειλούσε" το ένατο.

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, σύμφωνα με την διαδυκτιακή εφημερίδα Ιndependent, δηλώνουν αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι το τραγούδι θα φτάσει στην πρώτη θέση.

Ο Κάπτεν Σκα τουίταρε την ημέρα κυκλοφορίας του τραγουδιού: "Ευχαριστώ πολύ όλους. Εντελώς συγκλονισμένος από την ανταπόκριση".

Το τραγούδι αναρτήθηκε στο YouTube στις 25 Μαΐου μαζί με τη λεζάντα: "Κάντε λήψη τώρα και αναγκάστε το BBC να το παίξει στο αέρα".

Η Ofcom, η ρυθμιστική αρχή για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, λέει ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί πρέπει να επιδεικνύουν αμεροληψία.

2017 05 31T142716Z 1336533289 RC12DAE07960 RTRMADP 3 BRITAIN ELECTION

REUTERS/Leon Neal/Pool

ΔΗΜΟΦΙΛΗ