ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε η Μόλι Πίτερς: Το πιο τολμηρό Bondgirl όλων των εποχών

Πέθανε η Μόλι Πίτερς: Το πιο τολμηρό Bondgirl όλων των εποχών

Όταν γδύθηκε μπροστά στην κάμερα έγραψε ιστορία ως το πιο τολμηρό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ που κατέστρεψε τον πουριτανισμό με τις καμπύλες της -ακόμη και αν η λογοκρισία περιόρισε τη σάρκα και τα πλάνα της δίπλα από τον Σον Κόνερι στην "Επιχείρηση Κεραυνό".

Το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Μόλι Πίτερς, της οποίας οι προκλητικές σκηνές στην ταινία "Thunderball" ("Επιχείρηση Κεραυνός"/1965) προκάλεσαν πολλά σχόλια εκείνη την εποχή, πέθανε, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του James Bond στο Twitter.

"Με λύπη μάθαμε ότι η Μόλι Πίτερς πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά της", αναφέρει ο λογαριασμός του James Bond.

Η ξανθή χυμώδης σεξοβόμβα ηθοποιός και μοντέλο είχε μια φευγαλέα καριέρα στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, παίζοντας σε λίγες ταινίες και σειρές στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Ο ρόλος της Πατ, της αισθησιακής μασέζ σε γυμναστήριο που σαγηνεύεται από τον Τζέιμς Μποντ (Σον Κόνερι) στην "Επιχείρηση Κεραυνός", ήταν ο σημαντικότερός της στη μεγάλη οθόνη.

Ο σκηνοθέτης Τέρενς Γιανγκ την ανακάλυψε. Η Πίτερς ήταν το πρώτο κορίτσι του Μποντ που γδύνεται στην οθόνη για μερικές σκηνές που θεωρήθηκαν σκανδαλιστικές και επίμαχες. Αρκετές τελικά κόπηκαν στην ταινία.

Η κινηματογραφική της καριέρα τερματίστηκε με την ταινία του 1968 "Don't Raise the Bridge, Lower the River". Μετείχε επίσης σε διάφορες σειρές της δεκαετίας του 1960, ανάμεσά τους η σειρά "Armchair Theater" της βρετανικής τηλεόρασης.

Μετέπειτα στη ζωή της, η Πίτερς μίλησε για τον ρόλο της στην ταινία του Μποντ στο ντοκιμαντέρ "Στα παρασκήνια της Επιχείρησης Κεραυνός" του 1995 και στο ντοκιμαντέρ του 2000 για τον σκηνοθέτη Τέρενς Γιανγκ.

Ο θάνατος της Πίτερς επήλθε σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Ρότζερ Μουρ, ο οποίος υποδύθηκε τον τζέντλεμαν πράκτορα 007 περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον ηθοποιό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ