ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Beatles: Το Λίβερπουλ γιορτάζει 50 χρόνια Sgt. Pepper's κερδίζοντας εκατομμύρια

Beatles: Το Λίβερπουλ γιορτάζει 50 χρόνια Sgt. Pepper's κερδίζοντας εκατομμύρια

Aπό εδώ ξεκίνησαν όλα, σε αυτούς τους δρόμους της Βρετανίας τα Σκαθάρια ανδρώθηκαν για να χαρίσουν στη μουσική βιομηχανία μια μουσική που μοιάζει "αλώβητη" μέσα στο χρόνο.

Για αυτό το λόγο αλλά και τα πολλά κέρδη που το brand Beatles κουβαλάει μαζί του, το Λίβερπουλ γιορτάζει με στιλ και μεγαλοπρέπεια τα 50 χρόνια του άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", ένα album εμβληματικό για την μουσική βιομηχανία.

Επί δύο εβδομάδες, το λιμάνι αυτό της βορειοδυτικής Αγγλίας θα ζει στον ρυθμό του "Sgt. Pepper's", με κυρίως 13 πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρουσιάσουν η καθεμιά με τον δικό της τρόπο τα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα όλων των εποχών.

Ο Τζέριμι Μπέλερ, που έχει τιμηθεί με το περίβλεπτο βραβείο σύγχρονης τέχνης Turner, η αμερικανίδα καλλιτέχνης Τζούντι Σικάγκο, παραδοσιακοί μουσικοί που ταξίδεψαν από την Ινδία ή ακόμη η ντίβα του καμπαρέ Meow Meow θα φέρουν την προσωπική τους πινελιά στο αφιέρωμα αυτό.

"Απίστευτο που βλέπω την πόλη όπου γεννηθήκαμε να τιμά αυτό το άλμπουμ με τόσο στυλ. Είναι τόσο συγκινητικό να βλέπω έπειτα από τόσο καιρό να συνεχίζει να ακούγεται τόσο πολύ", σχολίασε ο Μακ Κάρτνεϊ ο οποίος έγραψε τα περισσότερα τραγούδια μαζί με τον Τζον Λένον.

Ο δίσκος αυτός, που κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου του 1967 στη Βρετανία και στις 2 Ιουνίου στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζεται μερικές φορές ως ο καλύτερος δίσκος όλων των εποχών κυρίως από το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone.

https://www.instagram.com/p/p

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, παραμένει ορόσημο για την ποπ μουσική αλλά και για την καριέρα των Τζον Λένον, Πολ Μακ Κάρντεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ που ήταν αποφασισμένοι να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες με κίνδυνο να αποπροσανατολίσουν το κοινό τους.

Το Λίβερπουλ επωφελείται περισσότερο από ποτέ από την κληρονομιά των Σκαθαριών, καθώς εκτιμάται ότι εισπράττει 80 εκατομμύρια στερλίνες (90 εκατ. ευρώ) ετησίως από τη μουσική τους.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ