ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Wonder Woman «σπάει» τα ταμεία με ρεκόρ εισπράξεων

Η Wonder Woman «σπάει» τα ταμεία με ρεκόρ εισπράξεων
REUTERS/Mohamed Azakir

Η νέα ταινία της Warner Bros. και της DC Comics με την «Wonder Woman» έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των παραγωγών της καθώς μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, έχει κάνει ρεκόρ εισπράξεων, αγγίζοντας τα... 100,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εταιρείες έκαναν ένα μεγάλο βήμα στην μεγάλη οθόνη και η υπερήρωας τους δικαίωσε. «Υπάρχει μεγάλη απήχηση των θαυμαστών σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής της διανομής της Warner Bros, Τζεφ Γκόλντεστεϊν. «Υπάρχει κάτι εικονικό με την Ντιάνα και την ιστορία της Wonder Woman», σημείωσε ο ίδιος.

640x640 11

Σε σύγκριση με άλλες ταινίες υπερηρώων, η «Wonder Woman» έχει σπάσει τα ταμεία σε μόλις λίγες ημέρες, με την επιτυχία να είναι ήδη δεδομένη.

REUTERS/Mario Anzuoni

Μετά από πολλές απογοητεύσεις, οι εταιρείες παραγωγής είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένες με την ταινία που κόστισε περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικά τα έσοδα των υπόλοιπων ταινιών: «Iron Man» (98,6 εκατομμύρια δολάρια). «Doctor Strange» (85 εκατομμύρια δολάρια). «Thor» (65,7 εκατομμύρια δολάρια). «Deadpool» (132 εκατομμύρια δολάρια) και «Man of Steel» (116,6 εκατομμύρια δολάρια).

Γιατί η Wonder Woman είναι τόσο ξεχωριστή

Η Wonder Woman είναι ένας χαρακτήρας της DC που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες τη δεκαετία του 1940. Έκτοτε είναι μια από τις γυναίκες που εκθείασαν πολλοί fan του είδους για τη σημειολογία και τον συμβολισμό της.

Στην καταγωγή είναι Αμαζόνα με προέλευση από τη Θεμίσκυρα. Στην πατρίδα της ονομάζεται Πριγκίπισσα Νταϊάνα της Θεμισκύρας, ενώ πέρα από τη πατρίδα της ονομάζεται Ντιάνα Πρίνς, που είναι και η πολιτική και μυστική της ταυτότητα.

640x640 12

REUTERS/Mario Anzuoni

Όσον αφορά τις δυνάμεις της, η Ντιάνα απεικονίζεται ως αθλήτρια, ακροβάτισσα, μαχήτρια και στρατηγός, εκπαιδευμένη και έμπειρη σε πολλές αρχαίες και σύγχρονες μορφές ένοπλης και άοπλης μάχης. Ο Μπάτμαν την αποκάλεσε κάποτε "καλύτερη μαχήτρια στον κόσμο".

Επιπλέον η WW ξέρει να ψυχολογεί φίλους και εχθρούς καλύτερα από τους άντρες υπερήρωες καθώς είναι περισσότερο εγκεφαλική -ακόμη και αν η ωστική δύναμη που χρησιμοποιεί αρκεί για να μεταπείσει τους πάντες.

Το σενάριο της ταινίας είναι του Άλαν Χάινμπεργκ, και έχει βασιστεί σε ιστορία των Ζακ Σνάιντερ, Άλαν Χάινμπεργκ και Τζέισον Φους. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία και την Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ