ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέσικα Τσάστειν: Από Κυρία Σλόαν μία Wonder Woman για όλες

Τζέσικα Τσάστειν: Από Κυρία Σλόαν μία Wonder Woman για όλες

Είναι κάπως περίεργο αν όχι άξιο απορίας γιατί η Τζέσικα Τσάστειν, αυτή η γοητευτική κοκκινομάλα με τις εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες, δεν έχει δικαιωθεί με ένα Όσκαρ για την υποκριτική της ικανότητα. Ίσως η απάντηση βρίσκεται στην επιμονή της να τα βάζει με το κατεστημένο ως μία πραγματική Ελίζαμπεθ Σλόαν, η τελευταία ηρωίδα που φέρνει με πείσμα και δύναμη στη μεγάλη οθόνη.

Γιορτάζοντας την επιτυχία της Wonder Woman στα ταμεία, μια ταινία που έγηινε από γυναίκες και μιλάει για τις γυναίκες, η Τσάστειν έκανε μια ανάρτηση που καλεί τις γυναίκες σε σχηματισμό ανάλογο με αυτόν που κάλεσε λίγο καιρό πριν η Beyoncé.

Η ανάρτηση αυτή δεν εντυπωσιάζει όσους έχουμε παρακολουθήσει τη στάση της Τσάστειν απέναντι στο ανδροκρατούμενο Χόλιγουντ.

https://www.instagram.com/p/p

Η 40χρονη σταρ από την Καλιφόρνια έχει καταφέρει να είναι μια από τις πιο ισχυρές star της γενιάς της αποφεύγοντας τα σκάνδαλα και επενδύοντας μόνο στους πύρινους λόγους της και τα σενάρια που επιλέγει για να μιλήσει στο κοινό με το πνεύμα της.

Η Τσάστειν που εντυπωσιάζει στις σκοτεινές αίθουσες επιτέλους και της Ελλάδας υποδυόμενη την Κυρία Σλόαν, μια λομπίστρια που τα βάζει με το σύστημα της Ουάσινγτον πληρώνοντας το τίμημα σε μια αμφίρροπη μάχη, μόλις πριν δύο εβδομάδες τα έβαλε με το Χόλιγουντ και τη βιομηχανία του κινηματογράφου για την επιμονή του να μην δίνει στις γυναίκες τη θέση που οφείλει.

Ως ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής στις Κάννες του 2017 η Τσάστειν έκανε πρωτοσέλιδα στην τελευταία συνέντευξη τύπου από τις Κάννες δηλώνοντας όχι μόνο δυσαρεστημένη αλλά κυριολεκτικά ενοχλημένη.

Πιστεύω ότι αν υπάρχουν γυναίκες κινηματογραφίστριες, τότε θα υπάρχουν και πιο αυθεντικοί γυναικείοι χαρακτήρες. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω 20 ταινίες μέσα σε 10 μέρες και αγαπώ τις ταινίες. Και το μόνο πράγμα που με έκανε να μην απολαύσω αυτή την εμπειρία είναι το πως ο κόσμος βλέπει τις γυναίκες μέσα από τους γυναικείους χαρακτήρες που είδα να εκπροσωπούνται στις ταινίες. Ήταν αρκετά ενοχλητικό, για να είμαι ειλικρινής. Ελπίζω πως όταν θα συμπεριλάβουμε περισσότερες γυναίκες δημιουργούς, θα έχουμε στο σινεμά περισσότερες γυναίκες από αυτές που αναγνωρίζω στην καθημερινή μου ζωή. Γυναίκες που είναι δυναμικές, που έχουν τη δική τους ατζέντα, που δεν αντιδρούν απλά στους άντρες που βρίσκονται γύρω τους. Γυναίκες που έχουν τη δική τους οπτική γωνία" είπε η Τσάστειν το βράδυ της τελετής λήξης του 70ού Φεστιβάλ Καννών.

https://www.instagram.com/p/p

Η Τσάστειν που ετοιμάζεται να υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη την Ίνγκριντ Μπέργκμαν στο κινηματογραφικό biopic "Seducing Ingrid Bergman" (μια ταινία που είναι και παραγωγός) αποδεικνύει ότι οι γυναίκες στο Χόλιγουντ έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους και η ίδια είναι έτοιμη να γίνει μια Ελίζαμπεθ Σλόαν ακόμη και στην πραγματική της ζωή -αρκεί να υπάρχει περισσότερη δικαιοσύνη στη βιομηχανία τους θεάματος και περισσότερες γυναίκες που δεν είναι αντικείμενα πόθου και μόνο.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ