ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ξα Μου: Ο Γιώργος Χωραφάς & η Κρήτη στη μεγάλη οθόνη (vid)

Ξα Μου: Ο Γιώργος Χωραφάς & η Κρήτη στη μεγάλη οθόνη (vid)

~ Ξα μου > εξά μου = στην εξουσία μου. Ή αλλιώς, άστο επάνω μου.  

Με την κρητική γη να αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την "αλληγορία του σπηλαίου" του Πλάτωνα, το "Ξα Μου" δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση.

"Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη... και τον κόσμο γύρω μας".

Γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, το "Ξα Μου" είναι μια ζωντανή συνύπαρξη μεταξύ ηθοποιών και μη ηθοποιών. Με τους Γιώργο Χωραφά, Λευτέρη Ελευθερίου, Σοφία Χιλλ, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Τατιάνα Καλάντζη, Νίκο Μπουσδούκο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Πετράκη κ.ά. να συναντούν ντόπιους αγρότες, αμπελουργούς, κτηνοτρόφους, τυροκόμους και ψαράδες η ταινία φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια αισιόδοξη ιστορία μυθοπλασίας με στοιχεία ηθογραφίας σε σενάριο Κλειώς Φανουράκη.

Το σενάριο της ταινίας περιγράφει την απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, και στο να φτιάξει κι αυτός το "δικό του σπήλαιο".

Μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την προβολή της στο 27ο Palm Springs International Film Festival και στο 11ο Los Angeles Greek Film Festival, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κλειώς Φανουράκη φέρνει την Κρήτη και την Ελλάδα από 15 Ιουνίου στους κινηματογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ