ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρέιτσελ Βάις: «To Βrexit μου θυμίζει θάνατο»

Ρέιτσελ Βάις: «To Βrexit μου θυμίζει θάνατο»

Σύζυγος του Ντάνιελ Κρεγκ, πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου, μετανάστρια στην Αμερική και απόγονος προσφύγων στη Βρετανία η γοητευτική Ρέιτσελ Βάις δεν μένει μακριά από τη μεγάλη οθόνη (η νέα της ταινία Μy Cousin Rachel έχει ήδη γοητεύσει τους κριτικούς) ούτε όμως και από την πολιτική επικαιρότητα των καιρών μας.

Μιλώντας στη Τhe Guardian η ηθοποιός δεν περιορίστηκε σε τυπικότητες και αφού εξομολογήθηκε ότι"αισθάνθηκε περίεργα ως Βρετανίδα όταν έπρεπε να ψηφίσει για το Brexit", αφού χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ως το πιο "αινιγματικό πολιτικό φαινόμενο" μίλησε για το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου."Είναι δύσκολο να καταλάβω πώς έγινε. Είναι σουρεαλιστικό. Αλλά έγινε" είπε για τον Τραμπ.

Αλλά το Brexit έχει την αίσθηση του θανάτου. Αυτό με έκανε να σκεφτώ τους γονείς μου και τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να σιγουρευτούμε ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε πόλεμο, να ενωθούμε και να απαλλαγούμε από τον εθνικισμό και να είμαστε ένα σταθερό πράγμα. Είναι πολύ σκληρό" τόνισε.

Οι γονείς της Βάις, που χώρισαν τη δεκαετία του 1980, πήγαν στη Βρετανία ως πρόσφυγες λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η μητέρα της από την Αυστρία και ο πατέρας της από την Ουγγαρία, και όπως σημειώνει η εφημερίδα The Guardian κάθε φορά που την ρωτούσαν για τους γονείς της εκνευριζόταν. Όχι πια.

"Είμαι Αγγλίδα, αλλά οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες και αισθάνομαι ότι, πραγματικά, αυτό ακόμα προκαλεί το ενδιαφέρον".

RAC

Instagram

Η 47χρονη ηθοποιός αποφεύγει στις συνεντεύξεις να μιλάει για τη σχέση της με το σύζυγό της Ντάνιελ Κρεγκ, με τον οποίο και παντρεύτηκε το 2011, ωστόσο είπε ότι όταν ένας διάσημος ηθοποιός παντρεύεται έναν ακόμα πιο διάσημο ηθοποιό δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον κόσμο που στρέφει το βλέμμα του προς αυτούς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους είπε ότι "νομίζω πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε εάν ήμασταν και οι δύο γυναίκες ή και οι δύο άντρες. Τώρα εγώ δεν μπορώ να παίξω τους ρόλους του και αυτό ισχύει και αντίστροφα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ