ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οικογένεια Σμιθ: Καθαρίζουν τα σκουπίδια από παραλίες στους Αντίπαξους (pics)

Οικογένεια Σμιθ: Καθαρίζουν τα σκουπίδια από παραλίες στους Αντίπαξους (pics)
Instagram/willowsmith

Εδώ και κάποια 24ωρα ο Γουίλ Σμιθ και η οικογένεια του διακοπεύουν στο Ιόνιο. Αν και η δυναστεία του Χόλιγουντ θα μπορούσε να κάνει αναρτήσεις για την καλή ζωή που απολαμβάνουν στην πολυτελή θαλαμηγό με την οποία ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Ελλάδας, οι Σμιθ προτίμησαν να κάνουν εθελοντισμό καθαρίζοντας σκουπίδια από παραλία στους Αντίπαξους.

Συνοδυεόμενη από τη μητέρα της Jada Pinkett Smith η 17χρονη Willow κάπου ανάμεσα σε πλημμυρισμένες στο γαλάζιο αναρτήσεις μας υπενθυμίζει την υποχρέωση μας απέναντι στις καθαρές ακτές.

"Καθώς βρίσκομαι μίλια μακριά από αυτό που θα ονομάτιζα μολυσμένη μητρόπολη δεν αντέχω να βλέπω αυτές τις υπέροχες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες σκουπίδια. Είδα γλάρους νεκρούς από πλαστικό και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά που έχουν καταπιεί. Πεθαίνουν ακόμη και αν φάνε ψάρια που έχουν αυτά τα υλικά στον οργανισμό τους. 4 υπέροχοι άνθρωποι μαζί με εμένα και τη μαμά μαζέψαμε 22 σακούλες απορριμάτων γεμάτες από πλαστικό και ανθρώπινα σκουπίδια από τρεις μικρές παραλίες στους Αντίπαξους στην Ελλάδα. Αν όλοι κάνουμε ό,τι μας αναλογεί, θα μπορέσουμε να κάνουμε τη διαφορά" έγραψε στη λεζάντα η Willow Smith.

https://www.instagram.com/p/p

Οι πολιτικά ορθές, σωστές αναρτήσεις μια αφυπνισμένης έφηβης στο Instagram ας μας εμπνέουν.

https://www.instagram.com/p/p

Η Ελλάδα ένας σκουπιδότοπος

Μόλις πριν ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2016 6.036 εθελοντές της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Ηellenic Μarine Εnvironment Ρrotection Αssosiation) οργάνωσαν 126 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, βυθούς, όχθες ποταμών και λιμνών, δάση, πάρκα και άλλες φυσικές περιοχές σε έκταση μήκους 91 χλμ στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού.

Aπό τους 13,5 τόνους απορριμμάτων που περισυνελέγησαν, οι 2,5 τόνοι ανακυκλώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που υποστήριξε πανελλαδικά τις δράσεις.

Tα 10 πολυπληθέστερα απορρίμματα που συνέλεξαν οι εθελοντές της δράσης, είναι τα εξής:

- Αποτσίγαρα 14.488 τεμάχια
- Κομμάτια πλαστικού κάτω των 2,5 εκατοστών 6.808 τεμάχια
- Πλαστικά μπουκάλια 5.598 τεμάχια
- Συσκευασίες τροφίμων 5.053 τεμάχια
- Καλαμάκια 4.219 τεμάχια
- Πλαστικά πώματα μπουκαλιών 4.163 τεμάχια
- Πλαστικές σακούλες 3.961 τεμάχια
- Πλαστικά καπάκια συσκευασιών 2.499 τεμάχια
- Κουτιά αλουμινίου 2.436 τεμάχια
- Κομμάτια φελιζόλ κάτω των 2,5 εκατοστών 2.374 τεμάχια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ