ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γαλλία: Αποθεώνει την έβδομη τέχνη με 4 ευρώ & bonus το Valérian (vid)

Γαλλία: Αποθεώνει την έβδομη τέχνη με 4 ευρώ & bonus το Valérian (vid)

Ένας θεσμός που αποπλανεί τους σινεφίλ εδώ και 33 χρόνια ξεκινάει στη Γαλλία με πρωτοβουλία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κινηματογραφικών Αιθουσών της χώρας και ο Λικ Μπεσόν δεν θα μπορούσε παρά να είναι ενθουσιασμένος καθώς η πολυαναμενόμενη ταινία του επιστημονικής φαντασίας "Valérian" ("Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες") που φέρνει στην οθόνη ανάμεσα σε άλλους και τη Rihanna θα έχει την τιμητική της.

Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες στη Γαλλία θα προβάλλουν ταινίες, με τους θεατές να επιβραβεύονται βλέποντας επιπλέον ένα 5λεπτο απόσπασμα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Λικ Μπεσόν ή ταινίες στην 'Οπερα της Βαστίλης ή αποκτώντας τα γυαλιά του Γκοντάρ σε δημοπρασία στην 33η Γιορτή Κινηματογράφου.

Το εισιτήριο των 4 ευρώ που ισχύει καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους για τους θεατές κάτω των 14 ετών, θα ισχύει ανά προβολή για όλες τις ηλικίες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης, χορηγοί της οποίας είναι οι σκηνοθέτες Λικ Μπεσόν και Μπερτράν Μπλιέ αλλά και οι ηθοποιοί Ντιντιέ Μπουρντόν και Μαρίνα Φόις.

Από την καθιέρωσή της το 1985, η Γιορτή Κινηματογράφου έχει καταγράψει συνολικά περισσότερες από 90 εκατομμύρια εισόδους σε αίθουσες.

Πέρυσι, σχεδόν 3 εκατομμύρια θεατές επωφελήθηκαν από τη διοργάνωση, με την προσέλευση να αυξάνεται κατά 5% σε σχέση με το 2015 χάρη κυρίως στην ταυτόχρονη προβολή της κωμωδίας "Camping 3" και παρά τον ανταγωνισμό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου συμμετέχει σε αυτή τη νέα διοργάνωση με μια σειρά εκδηλώσεων, στο Παρίσι και στην περιφέρεια, που απευθύνονται σε κάθε κοινό: προβολές, εργαστήρια και δημοπρασία που θα οργανωθεί στον οίκο Drouot στο Παρίσι στις 29 Ιουνίου.

Valerian New Poster

Μια από τις φορεσιές της Νάταλι Πόρτμαν στην ταινία "Jackie", η σανίδα του σερφ από την ταινία "Brice de Nice", τα σκαρπίνια της Σοφί Μαρσό στην τηλεταινία "Une histoire d'âme" και ένα ζευγάρι γυαλιά του Ζαν-Λικ Γκοντάρ θα πωληθούν σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στην οργάνωση "Rêve de Cinéma" ("Όνειρο κινηματογράφου") που οργανώνει προβολές στα νοσοκομεία.

Η Γιορτή Κινηματογράφου θα είναι επίσης μια ευκαιρία να ανοίξουν για το μεγάλο κοινό οι πύλες κινηματογραφικών σχολών όπως η Fémis στο Παρίσι ή αυτές των στούντιο μεταγλώτισσης στο Μοντρέιγ.

Επιπλέον η 'Οπερα της Βαστίλης αφιερώνει την 25η Ιουνίου στην ψηφιακή δημιουργία, με συζητήσεις, προβολές και εργαστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ