ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Rihanna: Καλεί τους G20 να επενδύσουν στην εκπαίδευση (vid)

Rihanna: Καλεί τους G20 να επενδύσουν στην εκπαίδευση (vid)

Η Rihanna δεν είναι μια κανονική διάσημη. Φιλάνθρωπος, μια από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το ΤΙΜΕ και δημόσια στις παρεμβάσεις της για ένα πιο ακριβοδίκαιο κόσμο η 29χρονη άτυπη βασίλισσα των Μπαρμπέιντος συνεχίζει να κάνει ακτιβισμό και να κάνει παρεμβάσεις για καλό σκοπό.

Έχοντας ήδη διακριθεί για τη δραστηριότητα της από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τον Φεβρουάριο η Rihanna χρησιμοποίησε το βήμα του Twitter για να απευθυνθεί στους ισχυρούς της G20 λίγο πριν την συνδιάσκεψη τους στο Αμβούργο τον ερχόμενο Ιούλιο.

Καλώντας τους ισχυρούς πολιτικούς να επενδύσουν στη Παγκόσμια Συνεργασία για την Εκπαίδευση (Global Partnership for Education) η Rihanna αφού απευθύνθηκε στη στρατιά των οπαδών της να συμπαραταχθούν μαζί της σε αυτό τον αγώνα για την παιδεία στη συνέχεια έστειλε tweet σε κάποιους από τους πιο ισχυρούς άντρες του κόσμου.

Η Rihanna έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της Αργεντικής Μαουρίτσιο Μάκρι, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν αλλά και τον εκπρόσωπο τύπου της Γερμανίας Στέφεν Σάιμπερτ ζητώντας τους να δεσμευτούν δημόσια για δαπάνες που θα διατεθούν στην εκπαίδευση για τον πόλεμο κατά του αναλφαβητισμού.

riri trudeau

"Hola @Rihanna! Η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα στην πολιτική μας. Μόνο μέσω της παιδείας μπορεί να αλλάξει ο κόσμος" της απάντησε ο Μάκρι ενώ ο Τριντό έκανε retweet το αίτημα της 29χρονης επιβεβαιώνοντας της ότι θα την στηρίξει σε αυτό το σκοπό.

"Γειά σου @Rihanna, η εκπαίδευση είναι βασικό μέλημα. Έχουμε διπλασιάσει τις δαπάνες από το 2013. Σε ευχαριστώ που αφυπνίζεις τον κόσμο!" απάντησε ο Σάιμπερτ.

riri 2

Η Rihanna επελέγη από το περιοδικό ΤΙΜΕ ως ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο διαδίκτυο.

Στην ίδια λίστα φιγουράρουν η Μπάνα αλ Άμπεντ -τo κοριτσάκι από τη Συρία που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα μηνύματά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου περιέγραφε την κόλαση που βίωνε στο Χαλέπι, η βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η Κιμ Καρντάσιαν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ