ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιάννης Οικονομίδης & Κώστας Μπακογιάννης: Η Στερεά Ελλάδα σε πρώτο πλάνο

Γιάννης Οικονομίδης & Κώστας Μπακογιάννης: Η Στερεά Ελλάδα σε πρώτο πλάνο
Facebook

Ο δημιουργός του "Σπιρτόκουτου" αλλά και της παράστασης που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού (το Στέλλα Κοιμήσου στο Εθνικό Θέατρο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις) Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει στον κινηματογράφο φέρνοντας την ελληνική Περιφέρεια σε πρώτο πλάνο. Σύμμαχος του ο Κώστας Μπακογιάννης

Όπως ανακοινώθηκε τα γυρίσματα της νέας ταινίας τού Γιάννη Οικονομίδη, "Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς" θα πραγματοποιηθούν εξολοκλήρου στη Στερεά Ελλάδα εγκαινιάζοντας την υλοποίηση των συμφωνιών του Film Office που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Hellenic Film Office. Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή που θα γυριστεί στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.

"Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς" είναι η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, ενώ πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες αε, Γαλλίας (EZ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (Y.E. Films Ltd).

Ο σκηνοθέτης με τους συνεργάτες και πρωταγωνιστές του (μεταξύ άλλων οι Γιάννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος και Βαγγέλης Μουρίκης) θα βρεθούν στη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, για την προετοιμασία της παραγωγής, από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και το τέλος του χειμώνα.

Η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2018.

Οι συνεργάτες μου και εγώ, καταλήξαμε στην απόφαση ότι 'Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς' θα γυριστεί εξολοκλήρου στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο τη Λαμία και τις γύρω περιοχές. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Περιφέρειας μέσω του τοπικού Film Office που ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρσι, καθώς τυγχάνει, με καλλιτεχνικά κριτήρια, η Λαμία να είναι ο ιδανικός τόπος για την ατμόσφαιρα της ταινίας σύμφωνα με το σενάριο" αναφέρει σε δήλωσή του ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, για να καταλήξει: "στα μέσα του φθινοπώρου θα επισκεφτούμε την Λαμία ώστε να ξεκινήσει η εύρεση των χώρων και η προετοιμασία της παραγωγής.

Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα για την άνοιξη του 2018. 'Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς' είναι η πρώτη μου ταινία που θα γυριστεί εξ' ολοκλήρου εκτός Αττικής, σε μια προσπάθεια να αποκεντρωθεί η κινηματογραφική παραγωγή και η μυθολογία του ελληνικού σινεμά".

Δημιουργήσαμε το Film Office πριν από ένα χρόνο με σκοπό να προσελκύσουμε κινηματογραφικές παραγωγές που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για τη Στερεά Ελλάδα" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή τη συμφωνία για τα γυρίσματα της ταινίας.

"Oι προσπάθειες μας να προβάλουμε τουριστικά τη Στερεά Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την οικονομία μας, αποδίδουν. Αυτό θέλαμε και, όπως δείχνει αυτή η συμφωνία, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Χαίρομαι γιατί πέρα από τους στόχους μας, έχουμε και μία ποιοτική παραγωγή με έναν βραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη, το Γιάννη Οικονομίδη που τον ευχαριστώ γιατί εκτίμησε τις συνθήκες και το περιβάλλον της Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε τη δουλειά με μεγαλύτερη ένταση και ζήλο" πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ