ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Gazprom: Με δύο studio η ρωσική αρκούδα επελαύνει στο Χόλιγουντ

Gazprom: Με δύο studio η ρωσική αρκούδα επελαύνει στο Χόλιγουντ

Η Gazprom Media, η εταιρία μέσων μαζικής ενημέρωσης της ρωσικής αρκούδας της ενέργειας, του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom θέλει να κατακτήσει και την αμερικανική showbiz. 

Όπως ανακοίνωσε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant εκπρόσωπος της εταιρίας η Gazprom Media ίδρυσε στις Ηνωμένες Πολιτείες δύο εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών, την Storyworld Entertainment στην Σάντα Μόνικα και την StoryworldWGA Entertainment στο Μπέβερλι Χίλς, με σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών και ταινιών που θα απευθύνονται στο παγκόσμιο κοινό.

Και οι δύο εταιρίες καταχωρίστηκαν πριν από περίπου έναν μήνα και ανήκουν στην κυπριακή εταιρεία Storyworld Entertainment, ιδρυτής της οποίας είναι η Gazprom Μedia, η οποία ελέγχει το 95% των μετοχών, και ο ρώσος τηλεοπτικός πραγωγός Ρομάν Πετρένκο, στον οποίο ανήκει το 5%, επισημαίνει η εταιρεία Adindex επικαλούμενη το αρμόδιο επιμελητήριο της Κύπρου.

petrenko 11

@Peoples.Ru

Ο Ρομάν Πετρένκο, ο οποίος αυτή την στιγμή ζει στην Σάντα Μόνικα, είχε διατελέσει διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου ΤΝΤ στο διάστημα 2002-2013, με αποτέλεσμα να αυξήσει στο ίδιο διάστημα αρκετές φορές την τηλεθέαση του και να ενταχθεί στις πέντε μεγαλύτερες τηλεοπτικές εταιρίες της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ