ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Prince: Επίσημο κανάλι στο YouTube για τον «ορκισμένο εχθρό» της πλατφόρμας

Prince: Επίσημο κανάλι στο YouTube για τον «ορκισμένο εχθρό» της πλατφόρμας
REUTERS

Ο Prince ήταν «ορκισμένος εχθρός» του YouTube. Όμως, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, δημιουργήθηκε επίσημα κανάλι με τ' όνομά του στο οποίο αναρτώνται όλα τα βίντεό του.

Πλέον μπορεί κανείς να παρακολουθήσει, μέσω του επίσημου καναλιού του Prince στην πλατφόρμα του YouTube βίντεο των πλέον διάσημων τραγουδιών του, όπως το “When Doves Cry” και “Let’s Go Crazy”, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα.

Όπως υπενθυμίζει το Γαλλικά Πρακτορείο, αν και ο Prince εμφανίστηκε νωρίς στο Διαδίκτυο, γρήγορα έγινε σφοδρός επικριτής του, καταγγέλλοντας τη δωρεάν πρόσβαση και τους ιστότοπους με torrents ότι κλέβουν τα έσοδα των καλλιτεχνών.

Μάλιστα είχε δημιουργήσει ομάδα για να εντοπίζει και να κατεβάζει όλα τα βίντεό του, ακόμη και μικρά αποσπάσματα που είχαν τραβήξει και ανεβάσει στο Διαδίκτυο οι φανς του.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη στάση του αυτή, ο Prince είχε γράψει στο Twitter: «Εφόσον το YouTube δεν πληρώνει δικαιώματα, δεν είναι παράλογο το ερώτημα;».

Ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 σε ηλικία 57 ετών από υπερβολική δόση αναλγητικών. Μετά τον θάνατό του η οικογένειά του προσπαθεί να αυξήσει τις πηγές εσόδων της, διότι, όπως λέει, χρειάζεται πόρους για να προστατεύσει και να διατηρήσει την τεράστια κληρονομιά του.

Η δισκογραφική εταιρεία με την οποία είχε συμβόλαιο, η Warner Brothers Records, επανακυκλοφόρησε τον Ιούνιο το ιστορικό του άλμπουμ του 1984 “Purple Rain”, εμπλουτισμένο με ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις. Επίσης, τα τραγούδια του Prince είναι εδώ και καιρό διαθέσιμα σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Spotify.

maxresdefault

Πάντως, μέχρι στιγμής άδεια για να μεταδίδει τη μουσική του Prince είχε μόνο η διαδικτυακή πλατφόρμα Tidal του γνωστού ράπερ Jay-Z, ο οποίος στο τελευταίο του άλμπουμ "4:44" καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον των διαχειριστών της περιουσίας του μύθου της ποπ.

Αν θα ενέκρινε τελικώς μια τέτοια κίνηση ο πρίγκιπας της ποπ -δεν θα το μάθουμε ποτέ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ