ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η φωτογράφιση φαγητού φτάνει σε άλλο επίπεδο (pics)

Η φωτογράφιση φαγητού φτάνει σε άλλο επίπεδο (pics)
The Gourmand

Το “The Gourmand” είναι ένα περιοδικό που καταπιάνεται με τη φωτογράφιση φαγητών σε έντυπη αλλά και σε ψηφιακή μορφή. Το πρώτο του τεύχος κυκλοφόρησε έξι χρόνια πριν, όταν η φωτογράφιση τροφίμων δεν ήταν ακόμη «μόδα» εν αντιθέσει με σήμερα που υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες, προφίλ στο Instagram και μπλογκς που ασχολούνται με αυτό.

Κατά καιρούς, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις του φαγητού. Ιδιαίτερη φωτογραφική παρουσίαση, η μίξη με τη μόδα, τη μουσική, το σχέδιο.

170602114752 the gourmand 6 exlarge 169

Πλέον, το ενδιαφέρον για το τί τρώμε αυξάνεται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η φωτογράφιση τροφίμων. Στο διαδίκτυο, χιλιάδες χρήστες δημοσιεύουν τα γεύματά τους ή τη διαδικασία δημιουργίας τους. Και όχι με πρόχειρες φωτογραφίες ή βίντεο.

https://www.instagram.com/p/p

Δεξιοτέχνες της φωτογράφισης τροφίμων

Το περιοδικό Fool των Lotta και Per-Anders Jorgensen, μέσα από τις σελίδες του, παρουσιάζει την κουλτούρα των Σκανδιναβικών χωρών και πώς αυτή έχει επηρεάσει τις κουζίνες του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/p

Ο 96χρονος Αμερικανός ζωγράφος Wayne Thiebaud μέσα από τα έργα του προσεγγίζει το φαγητό κάπως ...διαφορετικά.

thiebaud girl with ice cream cone 2

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η αρκετά ιδιαίτερη προσέγγιση της Laura Letinsky, η οποία επιλέγει να προβάλλει τα τρόφιμα σε μία πιο ακατάστατη εικόνα.

Από την άλλη, ο Olaf Breuning δημιουργεί «πρόσωπα» από διάφορα φαγητά στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/p

Όλο αυτό αντιπροσωπεύει το εύρος και το βάθος που μπορεί να επιτευχθεί όταν ευφάνταστα μυαλά αφήνονται ελεύθερα να εξερευνήσουν το βασικό -περίεργο, υπέροχο, εκπληκτικό, άσχημο- θέμα του φαγητού.

https://www.instagram.com/p/p

Με στοιχεία από: A feast for the eyes: Online and in print, food photography enters a golden age

ΔΗΜΟΦΙΛΗ