ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Τσαρλς Μάνσον εμπνέει τον Ταραντίνο

O Τσαρλς Μάνσον εμπνέει τον Ταραντίνο
Reuters/Kevork Djansezian & Reuters/California Department of Corrections/Handout

Μία από τις πιο «ενδιαφέρουσες» και ανατριχιαστικές ιστορίες δολοφονιών σκοπεύει να αναπαραστήσει και να ερευνήσει ο Κουέντιν Ταραντίνο στην επόμενη ταινία του.

Πηγές ανέφεραν πως η μελλοντική ταινία του Ταραντίνο -το σενάριο της οποίας έχει ήδη γράψει ο ίδιος και θα φέρει τη σκηνοθετική του σφραγίδα- θα επικεντρωθεί στις δολοφονίες της «οικογένειας» Μάνσον (Manson).

Δεν έχει αποσαφηνιστεί που θα εστιάζει η ταινία του Ταραντίνο, αν θα είναι μία ιστορική αφήγηση των γεγονότων που συνέβησαν ή αν το έγκλημα θα είναι το σκηνικό για ξεχωριστές, αλληλένδετες ιστορίες.

Συνεργάτες του Ταραντίνο, πάντως, αναφέρουν ότι θα προσεγγίσει για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους πρωτοκλασάτα ονόματα του Χόλυγουντ.

Η ταινία θα είναι η ένατη του Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε το γουέστερν “The Hateful Eight” (Οι μισητοί 8) με πρωταγωνιστές τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και τον Κερτ Ράσελ και έσοδα 54 εκατομμύρια δολάρια στο box office των ΗΠΑ.

Η ιστορία της τραγωδίας Μάνσον

Η τραγωδία συνέβη στις 8 Αυγούστου 1969, όταν ο αρχηγός της αποκαλούμενης «οικογένειας» Τσαρλς Μάνσον -ένας άνεργος με καταδίκες για ληστείες και βιασμούς καθώς και αποτυχημένος μουσικός- διέταξε μια ομάδα από τους οπαδούς του να επιτεθούν στους επισκέπτες ενός σπιτιού στο Μπένεντικτ Κάνιον του Λος Άντζελες.

Όσοι ήταν στο σπίτι δολοφονήθηκαν βίαια συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, η οποία ήταν τότε οκτώ μηνών έγκυος και παρακαλούσε για τη ζωή του μωρού της. Παρόλα αυτά οι τελευταίες λέξεις που άκουσε ήταν: «Γυναίκα, δεν υπάρχει οίκτος για σένα» και μαχαιρώθηκε 16 φορές. Οι δολοφόνοι έφυγαν αφού πρώτα έγραψαν με το αίμα της τη λέξη “pig” (γουρούνι) στην πόρτα...

sharon tate


Facebook/Sharon Tate

ΔΗΜΟΦΙΛΗ